Вторник, 18 декември 2018 година

ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДРЖАВНАТА НАГРАДА „МИТО ХАЏИ ВАСИЛЕВ-ЈАСМИН“

На 21 декември 2018 година (петок), во Свечената сала на Собранието на Република Македонија, во 12.00 часот, Одборот за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ ќе ја додели наградата „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за 2018 година за остварување во областа на публицистиката и новинарството од интерес на Република Македонија. Државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за остварување во областа на публицистиката и се доделува на Марина Костова, публицист, а за остварување во областа на новинарството на Емин Аземи, новинар.

повеќе...

 
Пратенички состав
Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Руската Федерација


Претседател: НИКОЛА Б. КАМЧЕВ

          Членови: АНА АНДОВА
                            ЉУПЧО БАЛКОВСКИ
                            АЛЕКСАНДАР ФЛОРОВСКИ
                            ТЕУТА АРИФИ
                            АНДРЕЈ ЖЕРНОВСКИ
                            ИЛЈАЗ ХАЛИМИ