Соопштенија

Соопштение 2011-2015

Среда, 3 мај 2017 година

Прв работен ден на претседателот на Собранието

Новоизбраниот претседател на Собарнието на Република Македонија, господин Талат Џафери, денеска својот работен ден го започна во претседателскиот  кабинет.

Четврток, 4 мај 2017 година

Полагање цвеќе на гробот на Гоце Делчев

По повод 114-годишнината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев, делегација на Собранието на Република Македонија во состав: г-ѓа Јулијана Николова, г. Стево Пендаровски и г. Илија Николовски, на 4 мај (денеска) во 10.00 часот во црквата „Свети Спас“, на гробот на Гоце Делчев, ќе положи венец свежо цвеќе и во 11.00 часот на плоштад „Македонија“.