Активности

Петок, 14 февруари 2014 година

Претседателот Вељаноски го прими амбасадорот на Република Италија во Република Македонија, г. Ернесто Масимино Белели

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, на средбата истакна дека Република Македонија и Република Италија имаат одлична билатерална соработка. Сепак, двајцата соговорници се согласија дека е потребна поголема парламентарна соработка, не само на ниво на претседатели на Парламенти, туку и на ниво на пратенички групи за соработка, како и соработка на ниво на парламентарни комисии.

повеќе...

Петок, 14 февруари 2014 година, Брисел

Собраниска делегација во посета на Брисел

Собраниската делегација во чиј состав се пратениците Антонио Милошоски, Александар Спасеновски, Христина Рунчева, Сузана Салиу и Ермира Мехмети, која што на почетокот на неделава го посети Берлин и оствари средби со пратеници од германскиот Бундестаг, деновиве престојува во седиштето на Европската унија, Брисел

повеќе...

Вторник, 11 февруари 2014 година, Берлин

Делегација на Собранието во посета на Берлин

Делегација на Собранието на Република Македонија во чиј состав се пратениците: г. Антонио Милошоски, г. Александар Спасеновски, г-ца Христина Рунчева, г-ѓа Сузана Салиу и г-ѓа Ермира Мехмети деновиве е во посета на Берлин, СР Германија

повеќе...

Четврток, 6 февруари 2013 година

Четириесет и четврта седница на Комисијата за економски прашања

Комисијата за економски прашања на Собранието на Република Македонија, на Четириесет и четвртата седница, одржана на 4 февруари 2014 година, како матично работно тело, го разгледа Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за стечај, по скратена постапка

повеќе...

Четврток, 6 февруари 2014 година

Деведесет и петта седница на Комисијата за финансирање и буџет

Комисијата за финансирање и буџет на Собранието на Република Македонија, на 95. седница, одржана на 4 февруари, како матично работно тело ги разгледа

повеќе...

Среда, 5 февруари 2014 година

Клубот на пратенички одржа сесија за стратешко планирање

Клубот на пратенички, во соработка со Националниот демократски институт, на 3 февруари 2014 година, одржа сесија за стратешко планирање.

повеќе...

Среда, 5 февруари 2014 година

Претседателот Вељаноски на средба со претставници на средствата за јавно информирање

Претседателот Вељаноски оствари средба со претставници на средствата за јавно информирање, на која ги информираше присутните за сработеното во Собранието на Република Македонија за 2013 година, за вкупно одржани пленарни седници, вкупно донесени закони и други акти, поднесени амандмани, одржани седници на работните тела, податоци за присутност на јавноста во работењето на Собранието, сите дел од содржината на Годишниот извештај за работата на Собранието на Република Македонија за 2013 година

повеќе...

Вторник, 4 февруари 2014 година

Седумдесет и деветта седница на Комисијата за транспорт, врски и екологија

Комисијата за транспорт, врски и екологија на Собранието на Република Македонија, на 79. седница, одржана на 31 јануари 2014 година, како матично работно тело ги разгледа:

повеќе...

Сабота, 1 февруари 2014 година

Изјава на претседателот Вељаноски по повод распишувањето на избор за претседател на Република Македонија

Уставната одредба предвидува дека изборот за претседател на Република Македонија се врши во последните 60 дена од мандатот на претходниот претседател. Имајќи предвид дека на 20 април е големиот христијански празник - Воскресение Христово, почитувајќи ги чувствата на сите верници од христијанска вероисповед и водејќи сметка тогаш да не биде ниту првиот, ниту вториот круг, одлучив изборот за претседател на Република Македонија да биде на 13 април 2014 година

повеќе...

Петок, 31 јануари 2014 година

Промовирана Брошурата за работата на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите

Комисијата за еднакви можности на жените и мажите на Собранието на Република Македонија, на Триесеттата седница, ја промовираше Брошурата за работата на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите на Собранието на Република Македонија (2006 – 2013)

повеќе...

  • 1
  • ...
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  •