Kumtime

E hënë, 20 qershor 2016 

Delegacioni i Kuvendit në Sesionin e Rregullt të Verës të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës 

Në Sesionin e Rregullt të Verës të Asamblesë Parlamentare, që mbahet prej 20 deri më 24 qershor 2016 në Strasburg, Francë, merr pjesë Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë në përbërje: z. Aleksandar Nikolloski, shef i Delegacionit, znj. Renata Deskoska, anëtare dhe z. Imer Aliu, zëvendësanëtar. 

Temat qendrore në Sesionin e Verës janë migrimet dhe kriza e refugjatëve në Evropë, përkatësisht emigrantët në rrezik në Greqi dhe funksionimi i institucioneve demokratike në Turqi. 

Në mesin e pikave të tjera në rend dite janë raportet për transparencën e institucioneve evropiane, paraburgimin administrativ, kulturën dhe demokracinë, lidhjet arsimore dhe kulturore të bashkësive që jetojnë jashtë vendit, eksploatimin seksual të fëmijëve, femrat në forcat e armatosura - promovimi i barazisë dhe dhënia fund dhunës mbi bazën gjinore, imunitetin parlamentar të parlamentarëve në AP-në e KE-së.

Në Sesion, fjalime të tyre do të kenë: kryeministri i Greqisë, z. Aleksandar Cipras, ministrja e Punëve të Jashtme të Estonisë, znj. Marina Kaljurand, në cilësinë e kryesuesit me Komitetin e Ministrave, kryeministri i Estonisë, z. Tavi Roivas, sekretari i përgjithshëm i Këshillit të Evropës, z. Torbjorn Jagland, por do të shqyrtohen edhe tema tjera aktuale. 

Shefi i Delegacionit të Maqedonisë në AP-në e Këshillit të Evropës në këtë Sesion është ftuar si nënkryetar i Asamblesë Parlamentare të kryesojë në Sesionin e Pasdites më 22 qershor 2016, kur do të debatohet për paraburgimin administrativ, kulturën dhe demokracinë dhe lidhjet arsimore dhe kulturore të bashkësive që jetojnë jashtë vendit.       
 
a

Na ndiqni në: