Соопштенија

Четврток, 4 мај 2017 година

Претседателот Џафери испрати писмо до претседателот на државата, г. Ѓорѓе Иванов

Претседателот на Собранието на Република Македониjа, г. Талат Џафери, денеска со писмо го извести претседателот на државата, г.Ѓорѓе Иванов дека е формирано парламентарно мнозинство и избран претседател на Сорбрание на Република Македонија.

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери очекува дека претседателот на државата Ѓорѓе Иванов ќе постапи според Уставот на Република Македонија.