Соопштенија

Среда, 3 мај 2017 година

Прв работен ден на претседателот на Собранието

Новоизбраниот претседател на Собарнието на Република Македонија, господин Талат Џафери, денеска својот работен ден го започна во претседателскиот  кабинет.

Toj заедно со членовите на својот кабинет и со собраниските служби работи на сите оние формално-административни работи, кои мора да бидат направени за нормално функционирање и вршење на функцијата претседател на Собранието на Република Македонија. 

Инаку самиот чин на примопредавање беше извршен најнормално како што доликува на принципите на парламентаризмот.