Соопштенија

Четврток, 9 март 2017 година

Положување свежо цвеќе

Собраниска делегација во состав: г-ѓа Весна Дамчевска Илиевска, г-ѓа Фросина Ременски и г. Чедомир Саздовски на 10 март (петок), по повод 74 години од депортацијата на 7.144 македонски Евреи во логорот на смртта - Треблинка, ќе положи свежо цвеќе:

• 10.00 часот - пред Споменикот на 7.144 македонски Евреи, Тутунски комбинат - Монопол;

• 11.30 часот - пред Споменикот на депортираните Евреи и пред Споменикот на паднатите борци во НОБ, Градски гробишта Бутел.

повеќе...

Петок, 24 февруари 2017 година

Положување свежо цвеќе 

Делегација на Собранието на Република Македонија, во состав: г. Крсто Јовановски, г-ѓа Жаклина Пешевска, г. Стево Пендаровски и г. Енес Ибрахим, на 26 февруари 2017 година, (недела) во 11.00 часот, ќе положи венец свежо цвеќе на гробот на загинатиот претседател Борис Трајковски, на Алејата на великани, гробишта Бутел.

повеќе...

Петок, 3 февруари 2017 година

Положување свежо цвеќе 

Делегација на Собранието на Република Македонија, во состав г. Драган Данев, г. Петар Атанасов и г-ѓа Владанка Авировиќ, по повод 145-годишнината од раѓањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев, на 4 февруари (утре) ќе положи венец свежо цвеќе.

повеќе...

Вторник, 20 декември 2016 година

Доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“

На 20 декември 2016 година (среда), во Свечената сала на Собранието на Република Македонија, во 12.00 часот, Одборот за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ ќе ја додели наградата „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за 2016 година за остварување во областа на публицистиката и новинарството од интерес на Република Македонија.

повеќе...

Среда, 7 декември 2016 година

Положување венец свежо цвеќе 

По повод државниот празник Св. Климент Охридски, делегација на Собранието на Република Македонија во состав: г-ѓа Билјана Ивановска, г. Златко Атанасовски и г. Арсо Синадинов на 8 декември 2016 година, ќе положи венец свежо цвеќе  на Споменикот на Свети Климент Охридски, во 11.00 часот, кај Соборниот храм „Свети Климент Охридски“.

повеќе...

Среда, 7 декември 2016 година

Доделување на државната награда „Св. Климент Охридски“

На 8 декември 2016 година (четврток), во Свечената сала на Собранието на Република Македонија, во 12.00 часот, Одборот за доделување на државната награда „Св. Климент Охридски“ ќе ја додели државната награда „Св. Климент Охридски“ за 2016 година за највисоко признание за долгогодишни остварувања во областа на воспитанието, образованието, културата, уметноста, здравството, заштитата и унапредувањето на човековата околина и во социјалната дејност од јавен интерес на Република Македонија.

повеќе...

Петок, 11 ноември 2016 година

Положување венци свежо цвеќе 

По повод 13 Ноември - Денот на ослободување на Град Скопје, делегација на Собранието на Република Македонија во состав: г-ѓа Марија Алексовска, г-ѓа Билјана Ивановска и г. Арсо Синадинов, на 13 ноември 2016 година (недела), ќе положи венци свежо цвеќе на: 

повеќе...

Петок, 21 октомври 2016 година

Положување венец свежо цвеќе 

По повод 23 Октомври - Ден на Македонската револуционерна борба, делегација на Собранието на Република Македонија во состав: г. Жарко Денковски, генерален секретар на Собранието на Република Македонија, г. Весел Весељи, државен советник и г-ѓа Ѓилсер Клинче, државен советник, на 23.10.2016 година (недела), во 11.00 часот, ќе положи венец свежо цвеќе на Споменикот на основачите на ВМРО во Парк „Жена борец“.

повеќе...

Петок, 21 октомври 2016 година

Доделување на државната награда „23 Октомври“

На 23 октомври 2016 година (недела), во Свечената сала на Собранието на Република Македонија, во 12.00 часот, Одборот за доделување на државната награда „23 Октомври“ ќе ја додели државната награда „23 Октомври“ за 2016 година за долгогодишни остварувања во областа на науката, културата, образованието, заштитата на државните интереси и промоција на државните приоритети, вредности и културно-историското наследство на Република Македонија.

повеќе...

Понеделник, 10 октомври 2016 година

Положување свежо цвеќе по повод државниот празник 11 Октомври 

По повод државниот празник 11 Октомври - Денот на народното востание, делегации на Собранието на Република Македонија, на 11.10.2016 година (вторник), ќе положат свежо цвеќе во Скопје, Прилеп и Куманово.

повеќе...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 16
  •