Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

Четврток, 9 ноември 2017

Средба на претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери со европратеникот г. Иво Вајгл

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г.Талат Џафери денеска оствари работна средба со пратеникот на Европскиот парламент, г. Иво Вајгл. На почетокот на средбата претседателот Џафери му посака добредојде во Република Македонија и го информираше за тековните случувања на политички план како и за планираните активности на Собранието на Република Македонија до крајот на оваа календарска година.

повеќе...

Среда, 8 ноември 2017 година

Средба на претседателот Џафери со г.  Мирослав  Томан, амбасадор на Чешката Република во Република Македонија 

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска оствари средба со новоименуваниот вонреден и ополномоштен амбасадор на Чешката Република во Република Македонија, г. Мирослав Томан.

Претседателот Џафери му посака добредојде во Република Македонија на амбасадорот Томан, со желба за успешна и плодна дипломатска работа и притоа изрази надеж дека успешната соработка меѓу двете земји ќе продолжи и во иднина. Исто така, претседателот на Собранието изрази благодарност за отворената и континуирана поддршка на Чешката Република во процесот на евроатлантските интеграции на Република Македонија и финалното пристапувањето во Европската унија и НАТО. 

повеќе...

Среда, 8 ноември 2017

Средба на претседателот на Собранието, г. Талат Џафери со директорот на Одделот за парламентарни и владини програми на Националниот демократски институт, г. Скот Хубли

Денеска, претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери оствари средба со директорот на Одделот за парламентарни и владини програми на Националниот демократски институт (НДИ), г. Скот Хубли. На средбата присуствуваа и амбасадорката на Швајцарија во Македонија, г-ѓа Сутер Тејада; директорот на НДИ во Македонија, г. Крис Хеншо; заменик-директорот на НДИ во Македонија, г. Скот Хејзлет и националниот програмски офицер во Швајцарската амбасада, Лилиан Кандикјан.

повеќе...

Четврток, 2 ноември 2017 година

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ПРЕШЕВО, Г. ШЌИПРИМ АРИФИ

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска реализираше кратка протоколарна средба со градоначалникот на Прешево, г. Шќиприм Арифи.

На почеток на средбата, градоначалникот на Прешево, г. Шќиприм Арифи ја искористи приликата да му честита на г. Талат Џафери за изборот на функцијата претседател на Собранието на Република Македонија, и изрази уверување дека претседателот на Собранието Џафери ќе ја исполни оваа обврска одговорно и со дигнитет.

повеќе...

Среда, 1 ноември 2017 година

Средба на претседателот Џафери со Н.Е. Дан Ориан, амбасадор на Државата Израел во Република Македонија 

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска оствари средба со г. Дан Ориан, амбасадор на Државата Израел во Република Македонија, кој заедно со група од 90 стопанственици од Израел учествува на Конференцијата „Македонија 2025“, каде свое посебно излагање ќе има најдобрата жена иноватор од Израел, Дана Габиш.

повеќе...

Петок, 27 октомври 2017, Будимпешта

Средби на претседателот  Џафери со г. Иван Брајовиќ, г-ѓа Маја Гојковиќ и г. Кадри Весели, претседатели на Парламентите на Црна Гора, Србија и Косово

Во рамките на учеството на претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, на Конференцијата на претседатели на парламенти на земјите од Западен Балкан, што се одржува во Будимпешта, денеска г. Џафери оствари билатерална средба со г. Иван Брајовиќ, претседател на Парламентот на Црна Гора.

повеќе...

Петок, 27 октомври 2017 година, Будимпешта

Средба на претседателот Џафери со г. Грамоз Ручи, претседател на Парламентот на Република Албанија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, во рамките на Конференцијата на претседатели на парламенти на земјите од Западен Балкан, што се одржува во Будимпешта, се сретна со г. Грамоз Ручи, претседателот на Парламентот на Република Албанија.

повеќе...

Петок, 27 октомври 2017, Будимпешта

Средба на претседателот Џафери со г. Ласло Ковер, претседател на Парламентот на Унгарија

Денеска, претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, оствари средба со г. Ласло Ковер, претседателот на Парламентот на Унгарија, кој што воедно е и домаќин на Осмата конференција на претседатели на парламенти на земјите од Западен Балкан.

повеќе...

Среда, 25 октомври 2017 година

Средба на претседателот Џафери со заменик-претседателот на Владата и министер за надворешни работи на Република Косово, г. Беџет Пацоли

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г.Талат Џафери, се сретна со заменикот на претседателот на Владата и министер за надворешни работи на Република Косово, г. Беџет Пацоли, кој престојува во еднодневна официјална посета на Република Македонија. 

Претседателот Џафери нагласи дека Република Македонија и Република Косово придонесуваат меѓусоседските односи во регионот да се издигнат на највисоко можно ниво и дека ваквите посети се потврда на тие заложби.  

повеќе...

Среда, 18 октомври 2017 година

Билатерална средба на претседателот Џафери со г-ѓа Анкие Брокерс Кнол, претседател на Сенатот на Холандија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска, во рамките на 137. Собрание на Интерпарламентарната унија (ИПУ), што се одржува во Санкт Петербург, Руска Федерација, оствари билатерална средба со г-ѓа Анкие Брокерс Кнол, претседател на Сенатот на Холандија.

Претседателот Џафери изрази особено задоволство од одржувањето на оваа средба, со оглед на тоа што Кралството Холандија е еден од најголемите билатерални донатори на Република Македонија и посветен поддржувач на евроинтеграциите на земјата. 

повеќе...

  • 1
  • ...
  • 12
  • 13
  • 14
  • ...
  • 20
  •