Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

Среда, 1 ноември 2017 година

Средба на претседателот Џафери со Н.Е. Дан Ориан, амбасадор на Државата Израел во Република Македонија 

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска оствари средба со г. Дан Ориан, амбасадор на Државата Израел во Република Македонија, кој заедно со група од 90 стопанственици од Израел учествува на Конференцијата „Македонија 2025“, каде свое посебно излагање ќе има најдобрата жена иноватор од Израел, Дана Габиш.

повеќе...

Петок, 27 октомври 2017, Будимпешта

Средби на претседателот  Џафери со г. Иван Брајовиќ, г-ѓа Маја Гојковиќ и г. Кадри Весели, претседатели на Парламентите на Црна Гора, Србија и Косово

Во рамките на учеството на претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, на Конференцијата на претседатели на парламенти на земјите од Западен Балкан, што се одржува во Будимпешта, денеска г. Џафери оствари билатерална средба со г. Иван Брајовиќ, претседател на Парламентот на Црна Гора.

повеќе...

Петок, 27 октомври 2017 година, Будимпешта

Средба на претседателот Џафери со г. Грамоз Ручи, претседател на Парламентот на Република Албанија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, во рамките на Конференцијата на претседатели на парламенти на земјите од Западен Балкан, што се одржува во Будимпешта, се сретна со г. Грамоз Ручи, претседателот на Парламентот на Република Албанија.

повеќе...

Петок, 27 октомври 2017, Будимпешта

Средба на претседателот Џафери со г. Ласло Ковер, претседател на Парламентот на Унгарија

Денеска, претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, оствари средба со г. Ласло Ковер, претседателот на Парламентот на Унгарија, кој што воедно е и домаќин на Осмата конференција на претседатели на парламенти на земјите од Западен Балкан.

повеќе...

Среда, 25 октомври 2017 година

Средба на претседателот Џафери со заменик-претседателот на Владата и министер за надворешни работи на Република Косово, г. Беџет Пацоли

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г.Талат Џафери, се сретна со заменикот на претседателот на Владата и министер за надворешни работи на Република Косово, г. Беџет Пацоли, кој престојува во еднодневна официјална посета на Република Македонија. 

Претседателот Џафери нагласи дека Република Македонија и Република Косово придонесуваат меѓусоседските односи во регионот да се издигнат на највисоко можно ниво и дека ваквите посети се потврда на тие заложби.  

повеќе...

Среда, 18 октомври 2017 година

Билатерална средба на претседателот Џафери со г-ѓа Анкие Брокерс Кнол, претседател на Сенатот на Холандија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска, во рамките на 137. Собрание на Интерпарламентарната унија (ИПУ), што се одржува во Санкт Петербург, Руска Федерација, оствари билатерална средба со г-ѓа Анкие Брокерс Кнол, претседател на Сенатот на Холандија.

Претседателот Џафери изрази особено задоволство од одржувањето на оваа средба, со оглед на тоа што Кралството Холандија е еден од најголемите билатерални донатори на Република Македонија и посветен поддржувач на евроинтеграциите на земјата. 

повеќе...

Вторник, 17 октомври 2017 година 

Средба на претседателот Џафери со г. Халид Ал-Маавали, претседател на Консултативниот совет на Оман

Во рамките на 137. Собрание на Интерпарламентарната унија (ИПУ), што се одржува од 14 до 18 октомври 2017 година во Санкт Петербург, Руска Федерација, претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, оствари билатерална средба со г. Халид Ал-Маавали, претседател на Консултативниот совет (парламентот) на Оман.

Со оглед на фактот што ова е прва официјална средба меѓу парламентарци од Република Македонија и Султанатот Оман, двајцата претседатели на парламенти се согласија дека средбата ќе претставува поттик за продлабочување на билатералната соработка меѓу парламентите и владите на двете земји.

повеќе...

Вторник, 17 октомври 2017 година 

Билатерални средби на претседателот Џафери 

На  маргините на 137. Собрание на Интерпарламентарната унија (ИПУ), што се одржува од 14 до 18 октомври 2017 година во Санкт Петербург, Руска Федерација, претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, оствари билатерална средба со г. Ернесто Кордеро Аројо, претседател на Сенатот на Мексико и сенаторката г-ѓа Габриела Куевас Барон, кандидат за претседател на Интерпарламентарната унија.

повеќе...

Четврток, 12 октомври 2017 година

Средба на претседателот Џафери со словачкиот амбасадор, Н.Е. Мартин Безак

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска го прими во проштална посета амбасадорот на Словачката Република во Република Македонија, г. Мартин Безак. 

Средбата мина во пријатна и срдечна атмосфера на која претседателот на Собранието изрази искрена благодарност за огромната билатерална поддршка што Словачката Република ја дава на Република Македонија во справувањето со мигрантската криза, преку конкретна материјална и човечка помош. 

повеќе...

Четврток, 5 октомври 2017 година

Средба на претседателот Џафери со претставници на НДИ

Претседателот на Собранието на Република Македонја, г. Талат Џафери, придружуван од генералниот секретар на Собранието, г-ѓа Цветанка Иванова, денес оствари средба со г. Кен Волак, претседател на Американскиот национален демократски институт, г. Роберт Бенџамин, регионален директор на НДИ од САД за Европа и г. Крис Хеншоу, директор на НДИ за Македонија. 

повеќе...

  • 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  • ...
  • 13
  •