Соопштенија

Понеделник 7 август 2017 година

Положување венец свежо цвеќе

По повод одбележувањето на настанот на Карпалак, на 8 август 2017 година, делегации на Собранието на Република Македонија ќе положат венец свежо цвеќе и тоа:

- Собраниска делегација во состав: г-ѓа Кети Смилевска и г-ѓа Жаклина Пешеска ќе положи венец свежо цвеќе во 9.30 часот кај месноста Карпалак;

- Собраниска делегација во состав: г. Хари Локвенец и г-ѓа Весна Дамчевска Илиевска ќе положи венец свежо цвеќе во 12.30 часот пред комплексот „Карпалак“ во центарот на Прилеп.