Активности

Среда, 17 мај 2017 година

Средба на претседателот Џафери со шефот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, г-ѓа Нина Суомалаинен 

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери денеска оствари средба со шефот на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, г-ѓа Нина Суомалаинен.

повеќе...

Понеделник, 16 мај 2017 година

Средба на претседателот Џафери со словенечкиот амбасадор Јазбец

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска оствари официјална средба со амбасадорот на Република Словенија во Република Македонија, г. Милан Јазбец. 

повеќе...

Понеделник, 15 мај 2017 година

Средба на претседателот Џафери со поранешните претседатели на Собранието

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска имаше средба со поранешните претсадатели на Собранието на Република Македонија г. Стојан Андов, г. Тито Петковски и г. Никола Поповски.

повеќе...

Понеделник, 15 мај 2017 година

Претседателот на Собранието, г.Талат Џафери, се сретна со шведскиот амбасадор, г. Матс Стафансон

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денес оствари официјална средба со амбасадорот на Кралството Шведска во Република Македонија, г. Матс Стафансон. Тој му го честиташе изборот на функцијата претседател на Собранието и изрази искрени очекувања дека политичкиот и законодавниот процес во државата набрзо ќе се вратат на вообичаените патеки. 

повеќе...

Петок, 12 мај 2017 година

Работна средба на претседателот на Собранието, г. Талат Џафери, со амбасадорите на земјите членки на ЕУ 

На почетокот на средбата претседателот Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, изрази благодарност за поддршката што институциите на ЕУ и државите  членки поединечно ја дадоа на неговиот избор за претседател на Собранието на Република Македонија. Подвлече дека останува на својата лична определба да биде претседател на сите граѓани и на сите пратеници, почитувајќи го Уставот и Деловникот на Собранието.

повеќе...

Четврток, 11 мај 2017 година

Претседателот на Собранието, г. Талат Џафери, учествуваше на конференција на тема: Вклучени граѓани за одговорно и транспарентно Собрание

На самиот почеток сакам да изразам големо задоволство што мојот прв настап е пред претставници на невладиниот сектор, а уште поголемо задоволство се темите за кои ќе дебатирате, а тоа е улогата и функционирањето на Собранието како највисок орган, кој воедно ги донесува и законите. Во тие рамки, ќе се дебатира за транспарентноста и одговорноста на Собранието, работата на комисиите и механизмите за учество на засегнатите страни.

повеќе...

Среда, 10 мај 2017 година

Средба на претседателот Џафери со швајцарската aмбасадорка, г-ѓа Сибил Сутер Тејада

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денеска оствари официјална средба со амбасадорката на Швајцарската Конфедерација во Република Македонија, г-ѓа Сибил Сутер Тејада, која честитајќи му го изборот на функцијата претседател на Собранието, му посака успешен мандат. Таа изрази надеж дека по политичката криза наскоро, на демократски начин, ќе се реетаблираат државните институции, како следна фаза во стабилизирањето на земјата. 

повеќе...

Среда, 10 мај 2017 година

Средба на претседателот Џафери со албанскиот амбасадор Фатос Река

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, денес оствари официјална средба со амбасадорот на Република Албанија во Република Македонија, г. Фатос Река, кој му го честиташе изборот на функцијата претседател на Собранието, како многу важен чекор во стабилизацијата на политичките состојби во Република Македонија. 

повеќе...

Понеделник, 8 мај 2017 година

Одделни средби на претседателот Џафери со американскиот и францускиот амбасадор 

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, оствари официјална средба со амбасадорот на САД во Република Македонија, г. Џес Бејли, кој му упати срдечни честитки за изборот на функцијата претседател на Собранието, како прв и мошне важен чекор во консолидација и стабилизација на политичката ситуација во Република Македонија. Притоа истакна дека за остварување на таа цел Амбасадата на САД координирано работи заедно со Делегацијата на Европската унија во Република Македонија, бидејќи од непроценливо значење, за иднината на државата, се активностите што ќе следат. 

повеќе...

Петок, 5 мај 2017 година

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО Г-ЃА КАРЕН ПИРС

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Талат Џафери, оствари работна средба со г-ѓа Карен Пирс, политички директор во Министерството за надворешни работи на Обединетото Кралство на Велика Британија. 

повеќе...

  • 1
  • ...
  • 12
  • 13
  • 14
  •