Средби пратеници

Понеделник, 12 март 2018 година 

Пратеникот Груби се сретна со италијанскиот амбасадор Ромео

Денеска претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, г. Артан Груби, оствари средба со амбасадорот на Република Италија во Република Македонија, Н.Е. Карло Ромео.

повеќе...

Четврок, 8 март 2018 година

Средба на пратеникот Груби со г-ѓа Кетрин Барнс,  г. Чарлс Гарет и г. Џереми Вилмшурст

Денеска, претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, г. Артан Груби, оствари средба со г-ѓа Кетрин Барнс, раководител на Одделот за Албанија, Косово и Македонија во Секторот за Западен Балкан во Британското министерство за надворешни работи; амбасадорот на Обединетото Кралство г. Чарлс Гарет и г. Џереми Вилмшурст, политички секретар во Британската амбасада во Виена.

повеќе...

Среда, 7 март 2018 година

Средба на пратеникот Груби со шпанскиот амбасадор Сера

Денеска, во просториите на Собранието на Република Македонија, претседателот на Комисијата за европски прашања, г. Артан Груби, имаше средба со амбасадорот на Кралството Шпанија во Република Македонија, Н.Е. Емилио Лоренцо Сера.

повеќе...

Вторник, 6 март 2018 година

Груби се сретна со францускиот амбасадор Тимоние

Денеска, претседателот на Комисијата за европски прашања, г. Артан Груби оствари средба со амбасадорот на Република Франција во Република Македонија, Н.Е. Кристијан Тимоние.

повеќе...

Среда, 21 февруари 2018 година

Средба на пратеникот Груби со шведскиот амбасадор Стефансон

На средбата беа разменети мислења за актуелните случувања и политичките динамики во земјата. Соговорниците се согласија дека новосоздадениот моментум во политичките текови во Република Македонија не смее да се пропушти.

повеќе...

Вторник, 30 јануари 2018 година

Груби-Коблер: Опозицијата да биде конструктивна надминувајќи го своето минато

Денеска претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, г. Артан Груби, оствари средба со амбасадорката на Република Австрија во Република Македонија, г-ѓа Ренате Коблер.

повеќе...

Понеделник, 29 јануари 2018 година

Груби-Јанакакис: Сите да превземат одоговорност и да станат дел од решението

Пратеникот Артан Груби, претседател на Комисијата за европски прашања, денеска во Собранието на Република Македонија се сретна со амбасадорот на Грција во Скопје, г. Димитрис Јанакакис.

повеќе...

Петок, 26 јануари 2018 година

Средба со претставници на научните институти на УКИМ

Претседателот на Комисијата за образование и наука на Собранието на Република Македонија, г. Петар Атанасов, имаше средба со претставници на научните институти од универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, Економскиот институт, Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија, Институтот за социолошки и политичко-правни истражувања, Институтот за сточарство и Земјоделскиот институт. 

повеќе...

Среда, 24 јануари 2018 година

Груби: Македонија и Украина со заемна поддршка на евроатланскиот пат

Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, г. Артан Груби, имаше средба со амбасадорката на Република Украина во Република Македонија, г-ѓа Наталија Задорожњук.

повеќе...

Среда, 17 јануари 2018 година

Средба на пратеничката Ременски со чешкиот амбасадорТоман

Денеска во Собранието на Република Македонија пратеничката и претседателка на Комисијата за одбрана и безбедност, г-ѓа Фросина Ташевска - Ременски оствари средба со амбасадорот на Република Чешка, г. Мирослав Томан и заменик-амбасадорот г. Јосеф Брож.

повеќе...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  •