Pratenichki sostav
 
Пратенички состав
  

КИРЕ ГЕШТАКОВСКИ

 

 

 

Член на СДСМ Роден 1954 година во с. Јанковци, Ресен, РМ. Македонец. Има високо образование. Доктор-специјалист по педијатрија, вработен во Здравствениот дом Ресен, детско одделение. Претходно, од 1991-1994 заменик на директор, а од 2001-2002, директор на Здравствениот дом во Ресен. Се служи со француски, учи англиски. Живее во с. Јанковци, Ресен.