Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

МАРЈАНЧО КОЛЕВСКИ

 


  
 


     
 
   
Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 29.5.1968 година во Кратово. Македонец. Дипломиран шумарски инженер.    
   
Активности во Собранието

  • Комисија за одбрана и безбедност, заменик-член
  • Постојана анкетна комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот, заменик-член
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
  • Комисија за локална самоуправа, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Средниот Исток, член