Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


    
  
 

РОЗА ТОПУЗОВА КАРЕВСКА

 

     
 
Член на ЛДП. Родена на 26 јули 1954 година во Прилеп. Македонка. Дипломиран археолог-магистер по археологија.  
    
Активности во Собранието  

  • Совет на Собранискиот канал, член
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Комисија за култура, член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик член
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното Собрание на Франкофонијата, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Полска, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член