Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Миле Пачемски

 

 

 


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 1.8.1958 година во Скопје. Македонец. Специјалист лекар гинеколог-акушер, примариус.

Активности во Собранието:

  • Национален совет за евроинтеграции, заменик-член
  • Комисија за европски прашања, член
  • Комисија за здравство, член
  • Комисија за труд и социјална политика, член
  • Комисија за локална самоуправа, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Големото Војводство Луксембург, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на балтичките земји: Република Естонија, Република Латвија и Република Литванија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска, член


Е-пошта: m.pacemski@sobranie.mk