Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


Тања Томиќ

 

 

 


Член на СДСМ. Родена на 1.2.1977 година во Скопје. Македонка. Дипломиран градежен инженер, Градежен факултет, Скопје, УКИМ.

Активности во Собранието:

  • Комисија за здравство, заменик-претседател
  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи и од Министерството за одбрана, член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
  • Комисија за надворешна политика, заменик-член
  • Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација (Мешовит парламентарен комитет ЕУ - Република Македонија), член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на балтичките земји: Република Естонија, Република Латвија и Република Литванија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Јапонија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот Република Унгарија, член


Координаторка на Клубот на пратенички.

Е-пошта: t.tomik@sobranie.mk