Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

МЕНДЕ ДИНЕВСКИ

 


  
 


     
 
   
Член на СДСМ.Роден на 10.07.1973 година во Битола.Македонец.Завршил стоматолошки факултет, доктор по стоматологија.    
   
Активности во Собранието

 • Комитет за односи меѓу заедниците, член
 • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи и од Министерството за одбрана, заменик претседател
 • Комисија за одбрана и безбедност, заменик член
 • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик член
 • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, член
 • Комисија за здравство, член
 • Комисија за труд и социјална политика, заменик член
 • Анкетна комисија за настаните во Собранието на Република Македонија случени на 1 јули 2010 година, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шведска, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Белгија, член