UЕ lajme

E martë, 28 shkurt 2017

U miratua Propozim-rezoluta për progresin e Maqedonisë 

Komiteti për Punë të Jashtme i Parlamentit Evropian, me 54 vota "për" dhe 8 "kundër", e miratoi Propozim-rezolutën për progresin e Republikës së Maqedonisë për vitin 2016. 

më shumë...

E mërkurë, 4 janar 2017 

Arhus dhe Pafos - qytete evropiane të kulturës për vitin 2017 

Qyteti danez Arhus dhe qyteti Pafos i Qipros e kanë nderin të jenë kryeqendra të kulturës evropiane për vitin 2017. 

Në atë mënyrë, këto dy qytete do të jenë nikoqirë të një prej projekteve më të famshme të BE-së, i cili përbën mundësi që përmes kulturës së komuniteteve të ndryshme të nxiten partneritete të fuqishme lokale, evropiane dhe ndërkombëtare. 

më shumë...

E martë, 3 janar 2017

Malta - kryesuese e re me BE

Për të parën herë në histori, Malta do të kryesojë me Këshillin e BE-së.Në fillim të vitit, shteti i vogël ishullor e mori përsipër kryesimin nga Sllovakia, ndërsa në korrik do t'ia dorëzojë Estonisë. 

më shumë...

E hënë, 9 maj 2016 

Papa Françesku u shpërblye për promovim të vlerave evropiane 

Kreu i kishës katolike romake, papa Françesku, është fitues i çmimit të sivjetshëm "Karloja i madh" për përpjekjet e bëra në promovimin e vlerave evropiane për paqe, tolerancë, ngushëllim dhe solidaritet". 

më shumë...

E hënë, 9 maj 2016 

Dita e Evropës 

Kontinenti i vjetër e feston 9 majin - Dita e Evropës, kur shënohet përvjetori i Deklaratës historike të ministrit francez të Punëve të Jashtme Robert Shuman, i cili më 9 maj 1950 propozoi model të ri të bashkëpunimit ekonomik dhe politik në Evropë, përkatësisht formim të Komunitetit Evropian për Qymyr dhe Çelik.

më shumë...

E hënë, 18 janar 2016 

SEANCA PLENARE E EUROPARLAMENTIT 

Parlamenti Evropian, nga 18 deri më 21 janar, mban seancë plenare në Strasburg, në kuadër të së cilës nesër do të mbahet debat me kryetarët e Këshillit Evropian dhe të Komisionit Evropian, z. Donalld Tusk dhe z. Zhan-Kllod Junker, për rezultatin nga samiti i dhjetorit i liderëve të BE-së në Bruksel, në lidhje me migrimin, terrorizmin dhe referendumin britanik. 

më shumë...

E enjte, 14 janar 2016 

VROCLLAV DHE SAN SEBASTIAN - QYTETE EVROPIANE TË KULTURËS PËR VITIN 2016 

Qyteti Vrocllav i Polonisë dhe San Sebastian i Spanjës, do të jenë kryeqendra evropiane të kulturës në vitin e ri 2016. 

më shumë...

E enjte, 3 dhjetor 2015

FTESË MALIT TË ZI PËR ANËTARËSIM NË NATO 

Ministrat e Punëve të Jashtme të NATO-s dje vendosën ta ftojnë Malin e Zi t'i fillojë negociatat që të bëhet vend i 29-të anëtar i Aleancës veri-atlantike. 

më shumë...

E martë, 24 nëntor 2015 

"LUKS" PËR FILMIN "MUSTANG" 

Çmimin filmik vjetor "Luks" në Parlamentin Evropian e fitoi filmi "Mustang" (Franca, Gjermania, Turqia dhe Katari) të regjisores Deniz Gamze Erguven. 

më shumë...

E hënë, 23 nëntor 2015 

SEANCA PLENARE E PARLAMENTIT EVROPIAN 

Parlamenti Evropian nga 23 deri 26 nëntor do të mbahet seancë plenare në Strasburg, në fokus të së cilës do të jetë debati të mërkurën për sulmet në Paris dhe masat për luftë kundër terrorizmit. 

më shumë...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 7
  •