Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

 

 

 

 

 

СНЕЖАНА КАЛЕСКА-ВАНЧЕВА   

 

Член на СДСМ. Родена на 12.12.1961 во Охрид. Македонка. Има завршено Правен факултет - „Св.Кирил и Методиј“; магистерски студии по политички науки во Институт за правно-техношки науки.


Активности во Собранието:

  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, заменик-претседател
  • Комисија за политички систем и односи меѓу заедниците, заменик-член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член

Е-пошта: S.KaleskaVanceva@sobranie.mk