Pratenichki sostav
 
Вељаноски-фр амбасадор
Средба на претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, со новоименуваниот амбасадор на Француската Република во Република Македонија, Н.Е. Кристиан Тимоние, 29 септември 2016 година