Pratenichki sostav
 
Велјаноски-Јанакакис
Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, оствари прва протоколарна средба со новоименуваниот амбасадор на Република Грција во Република Македонија, г. Димитрис Јанакакис, 23 септември 2016 година