Pratenichki sostav
 
Вељаноски-обраќање Стразбур
Обраќање на претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, на Европската конференција на претседатели на парламенти во Стразбур, на тема: „Миграциите и бегалската криза во Европа – улогата и одговорностите на парламентите“, 15 септември 2016 година