Pratenichki sostav
 
Вељаноски-Отварање Голема Сала
Обраќање на претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски по повод Свеченото отварање на Големата сала во Собранието на Република Македонија, 10 октомври 2016 година