Понеделник, 10 ноември 2014 година

Полагање венец свежо цвеќе

По повод 11 ноември - Денот на сеќавањето на загинатите војници, собраниска  делегација предводена од г. Антонијо Милошоски, потпретседател на Собранието на Република Македонија и претседател на Пратеничката група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, во состав: г. Рафис Аљити, потпретседател на Собранието на Република Македонија и член на Пратеничката група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, г-ѓа Солза Грчева, член на Пратеничката група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија и г-ѓа Сузана Секуловска, член на Пратеничката група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република, ќе положи венец свежо цвеќе на 11 ноември 2014 година (вторник), во 11.00 часот на Француските гробишта во Битола и во 13.00 часот на Германските гробишта во Прилеп.