Соопштенија

Понеделник, 11 март 2019 година

Положување на свежо цвеќе по повод 76 години од депортација на 7144 македонски Евреи во логорот на смртта - Треблинка

Собраниска делегација предводена од Фросина Ташевска Раменски, потпретседателка на Собранието на Република Северна Македонија во состав: Костадин Ацевски, Далибор Богдановски и Драган Данев ќе положи цвеќе во 

  • 9:30 часот, пред Споменикот на 7144 македонски Евреи, Тутунски комбинат-Монопол.

Додека Собраниска делегација во состав: Илија Николовски, Жаклина Пешевска и Владанка Авировиќ ќе положи свежо цвеќе во 

  •  11:30 часот, Градски гробишта Бутел: пред Споменикот на депортираните Евреи и пред Споменикот на паднатите борци во НОБ.