Делегација на Собранието на РСМ на 68. Годишна се...

21.11.2022
На 68. Годишна сесија на ПС на НАТО, што се одржува од 18 до 21 ноември 2022 г. во Мадрид, Кралство...
Прочитај повеќе

Собранието изгласа повеќе закони на продолженија ...

18.11.2022
Собранието на Република Северна Македонија денеска усвои повеќе закони и одлуки, во рамки на продол...
Прочитај повеќе

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО АМБАСАДОРКАТА Ф...

18.11.2022
Претседателот на Собранието, Талат Џафери, денеска оствари средба со новоименуваната амбасадорка на...
Прочитај повеќе

Работна средба за предизвиците со кои се соочуваа...

17.11.2022
Денеска се одржа работна средба на Интерпартиската парламентарна група за поддршка на правата на Ро...
Прочитај повеќе

Изгласан дополнетиот Закон за граѓанска одговорно...

17.11.2022
Собранието денеска, на продолжение на 79. пленарна седница, со 62 гласа „за“, ги донесе дополнувања...
Прочитај повеќе

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ПОТПРЕТСЕДАТЕЛО...

17.11.2022
Денес претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, имаше средба со по...
Прочитај повеќе

Донесени уште три закони во рамки на 91. седница...

17.11.2022
Собранието, во рамките на 91. седница, која започна вчера (16.11.2022 година) донесе уште три закон...
Прочитај повеќе

Средба на потпретседателот Исмаили со Агон Добрун...

16.11.2022
Потпретседателот на Собранието, Хусни Исмаили, оствари средба со заменик-министерот за регионален р...
Прочитај повеќе

Собранието донесе четири одлуки за испраќање прип...

16.11.2022
Четири одлуки за испраќање припадници на Армијата на Република Северна Македонија за учество во меѓ...
Прочитај повеќе

Средба на членовите на НСЕИ со француската државн...

16.11.2022
Членовите на Националниот совет за евроинтеграции (НСЕИ) денеска во Собранието остварија средба со ...
Прочитај повеќе
 

Постари активности

Click