E hënë, 8 qershor 2019

U MIRATUA “DEKLARATA E LUKSEMBURGUT” PËR FUNDIN E SESIONIT VJETOR TË AP OSBE 

Me miratimin e “Deklaratës së Luksemburgut" sot në Luksemburg përfundoi Sesioni vjetor i Asamblesë parlamentare të OSBE-së, ku mori pjesë Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, në përbërje: Vlladimir Gjorçev, shef i Delegacionit; Jagoda Shahpaska dhe Rexhail Ismaili, anëtarë të Delegacionit. 

më shumë...

 

E premte, 5 korrik 2019

URIMI I KRYETARIT XHAFERI ME RASTIN E DITËS SË PAVARËSISË SË VENEZUELËS - 5 KORRIK

Më lejoni të shpreh urime të sinqerta për Festën nacionale të pavarësisë të Republikës Bolivariane të Venezuelës, ditën kur kremtohet përvjetori i nxjerrjes së Deklaratës së pavarësisë në vitin 1811, me çka vendi u bë kolonia e parë spanjolle në Amerikën Jugore e cila shpalli pavarësi.  

më shumë...

 

E premte, 28 qershor 2019 

PROCESI I REFORMAVE NË MBROJTJEN DOEMOS DUHET TË VAZHDOJË PËR TË PASUR NJË ARMATË MODERNE DHE FLEKSIBILE 

Në kuadër të seminarit “Marrëdhëniet legjislative në mbrojtjen”, të organizuar nga Zyra për bashkëpunim në fushën e mbrojtjes e SHBA-së në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe Ministria e Mbrojtjes e Republikës së Maqedonisë së Veriut, Komisioni për Mbrojtje dhe Siguri mbajti takim pune në të cilin u diskutua për procesin e riorganizimit dhe zhvillimit të sistemit të mbrojtjes dhe Armatës së Republikës së Maqedonisë së Veriut, si dhe për ndryshimet dhe harmonizimet ligjore që dalin nga ai proces.

më shumë...

 

E premte, 19 korrik 2019

PJESËMARRJA E DEPUTETES SHPRESA HADRI NË KONFERENCËN E KRYETARËVE TË KOMISIONEVE PËR ÇËSHTJE EVROPIANE TË VENDEVE ANËTARE TË BE – KOSAK

Në kuadër të Kryesimit të Finlandës me Bashkimin Evropian, anëtarja e Komisionit për Çështje Evropiane të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Shpresa Hadri, nga 21 korrik deri më 23 korrik 2019 do të marrë pjesë në Konferencën e kryetarëve të komisioneve parlamentare për Çështje Evropiane të vendeve anëtare të BE - KOSAK, që do të mbahet në Helsinki, Finlandë.

më shumë...

 

E premte, 5 korrik 2019

DELEGACION KUVENDOR NË VIZITË ZYRTARE TË KOMISIONIT PËR TË DREJTAT E NJERIUT, BARAZI GJINORE, PERSONA TË ZHDUKUR DHE PETICIONE TË KUVENDIT TË KOSOVËS

Delegacioni i Komisionit të Përhershëm Anketues për mbrojtjen e lirive dhe të drejtave të qytetarëve i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, në përbërjen: Fadil Zendeli, Sashko Atanasov, Mirsada Emini-Asani, Trajço Dimkov, Panço Minov, Irena Stefoska, Sllagjana Mitovska dhe Zeqir Ramçilloviq, kryetar i grupit të deputetëve të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin e Bosnje e Hercegovinës, më 8 korrik 2019 do të realizon vizitë zyrtare të Komisionit për të drejtat e njeriut, barazi gjinore, persona të zhdukur dhe peticione të Kuvendit të Republikës së Kosovës.

më shumë...

 

E mërkurë, 3 korrik 2019

SESIONI VJETOR I AP-SË SË OSBE-SË NË LUKSEMBURG

Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Asamblenë Parlamentare të OSBE-së (AP e OSBE-së) në përbërje: Vlladimir Gjorçev, shef i Delegacionit, Jagoda Shahpaska dhe Rexhail Ismaili, anëtarë të Delegacionit, do të marrë pjesë në Sesionin e 28-të Vjetor të AP-së së OSBE-së, që do të mbahet prej 4 deri më 8 korrik 2019 në Luksemburg. 

më shumë...

 

E premte, 29 mars 2019

GRUBI – DUCINAS:  MERITOJMË DATË NË QERSHOR 

Kryetari i Komisionit për Çështje Evropiane i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Artan Grubi, u takua me Kostas Duzinas, profesor i drejtësisë dhe filozofisë dhe drejtor i Institutit Birkbek për humanizëm të Universitetit të Londrës.

më shumë...

 

E martë, 15 janar 2019 

TAKIMI I DEPUTETIT RUBIN ZEMON ME AMBASADORIN EGJIPTIAN 

Deputeti Rubin Zemon u takua me ambasadorin fuqiplotë të Egjiptit, SH.T. Moajad Fat'hallah El Dalie. Në takimin u bisedua për mundësitë për zhvillimin dhe thellimin e marrëdhënieve dhe bashkëpunimit ndërmjet të dyja vendeve, veçanërisht ndërmjet parlamenteve të të dyja shteteve. 

më shumë...

 

E martë, 13 nëntor 2018

TAKIMI I KOORDINATORIT TOMISLLAV TUNTEV ME AMBASADORIN E REPUBLIKËS SË FRANCËS, SH.T. KRISTIJAN TIMONIE 

Koordinatori i grupit parlamentar të LSDM-së dhe Koalicionit, Tomisllav Tuntev sot në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë realizoi takim me SH.T. ambasadorin e Misionit të OSBE-së në Republikën e Maqedonisë, SH.T.  Kristijan Timonie. 

më shumë...

 

E mërkurë, 14 nëntor 2018 

ÇMIMI "LUKS" PËR FILMIN "GRUAJA NË LUFTË" 

Drama-komedi "Gruaja në luftë "(Woman at War) e Benedikt Erlingsonit është fituese e çmimit "LUKS" për vitin 2018 në Parlamentin Evropian. 

më shumë...

 

E premte, 26 tetor 2018 

"SAHAROV" PËR REGJISORIN UKRAINAS TË FILMIT OLEG SENCOV 

Oleg Sencov, regjisor ukrainas i filmit, është fitues i çmimit "Saharov" në Parlamentin evropian për lirinë e mendimit. 

më shumë...

 

E enjte, 27 shtator 2018

FILLIMI I SKRINING PROCESIT PËR NEGOCIATAT NDËRMJET REPUBLIKËS SË MAQEDONISË DHE BE 

Delegacioni i Republikës së Maqedonisë, i përbërë prej 43 përfaqësuesve të ministrive dhe institucioneve, sot në Bruksel e fillon skrining-procesin si përgatitje për fillimin e negociatave për anëtarësim të plotfuqishëm të vendit tonë në BE. 

më shumë...