Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE

E premte, 8 nëntor 2019

Takimi i Komitetit Këshillëdhënës të Programit për mbështetjen parlamentare 

Sot në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut u mbajt Takimi i  parë i punës i Komitetit Këshillëdhënës të Programit për mbështetje parlamentare në të cilin krahas Kryetarit Talat Xhaferi, merrnin pjesë edhe nënkryetari Goran Misovski, Sekretarja e përgjithshme Cvetanka Ivanova, SH.S. Sibil Suter Tehada ambasadore e Zvicrës në Maqedoninë e Veriut, Sh. S. Kristin Forgstin Bentston, ambasadore e Suedisë në Maqedoninë e Veriut, d-r Kristof Lanc, ish sekretar i përgjithshëm i Asamblesë Federale të Zvicrës, z. Aleksandar Fuzeresi, udhëheqës i bashkëpunimit parlamentar teknik të AF të Zvicrës, z. Antero Habiht, zëvendëssekretar i përgjithshëm i Riigikogut estonez dhe përfaqësues të ekipit të IND (NDI) të paraprirë nga drejtori Kris Hensho

më shumë...

Е enjte, 7 nëntor 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me ish Sekretarin e përgjithshëm të Asamblesë Federale të Zvicrës d-r Kristof Lanc 

Sot Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut z. Talat Xhaferi, realizoi takim me ish Sekretarin e përgjithshëm të Asamblesë Federale të Zvicrës d-r Kristof Lanc dhe konsultat teknik kryesor i SDC për Programin për Mbështetjen e Kuvendit. Në takim ishin të pranishëm Sekretarja e përgjithshme e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Cvetanka Ivanova, ambasadorja zvicerane Sibil Suter Tehada dhe Robert Skot Hejzlet, përfaqësues i NDI. 

më shumë...

E martë, 5 nëntor 2019 

Takim i Kryetarit Xhaferi me z-njën Elen Konve-Mure, nënkryetare e Senatit të Republikës së Francës dhe anëtare e Komisionit për Punë të Jashtme në Senatin francez

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut sot realizoi takim me Elen Konve-Mure, nënkryetare e Senatit të Republikës së Francës dhe anëtare e Komisionit për Punë të Jashtme, Mbrojtje dhe Forca të Armatosura në Senatin francez.

më shumë...

E martë, 5 nëntor 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me Kryetarin e Parlamentit Evropian Sasoli

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, z. Talat Xhaferi realizoi takim me Kryetarin e Parlamentit Evropian, z. David Maria Sasoli, i cili pas ndërmarrjes së funksionit, vizitën e parë jashtë Bashkimit Evropian e realizon pikërisht në Republikën e Maqedonisë së Veriut. 

më shumë...

E martë, 29 tetor 2019

Takimi i Kryetarit Talat Xhaferi me znj. Rosana Duxhak, koordinatore e përhershme e OKB-së në Republikën e Maqedonisë së Veriut                                         

Në takimin e sotëm të Kryetarit të Kuvendit z. Talat Xhaferi me koordinatoren e përhershme të OKB-së në Republikën e Maqedonisë së Veriut, znj. Rosana Duxhak, u shkëmbyen më shumë informata dhe ide se si të thellohet bashkëpunimi midis organeve dhe trupave të OKB-së dhe Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut. 

më shumë...

E martë, 29 tetor 2019

Takimi i Kryetarit Xhaferi me Delegacionin e Odës Ekonomike të Maqedonisë – Turqisë

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi, dhe Grupi Parlamentar për Bashkëpunim me Parlamentin e Republikës së Turqisë në përbërje: Enes Ibrahim, kryetar, Amdi Bajram, Jusuf Hasani, Teuta Bilalli dhe Dragan Cuklev, anëtarë të Grupit Parlamentar, sot realizuan takim me Delegacionin e Odës Ekonomike të Maqedonisë - Turqisë (MATTO), i udhëhequr nga kryetari i MATTO Ajdovan Ademoski, i përbërë nga nënkryetari Eser Xhevahir, zëvendëskryetarët Imer Selmani dhe Turhan Ademi dhe drejtori ekzekutiv Shahpaz Molaliev. 

më shumë...

E enjte, 24 tetor 2019, Strasburg

Takim i Kryetarit Xhaferi me David Sasoli, Kryetar i Parlamentit Evropian

Në Parlamentin Evropian në Strasburg, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut realizoi takim edhe me Kryetarin e Parlamenti Evropian, David Sasoli, si edhe me nënkryetaren Klara Dobrev. 

më shumë...

E enjte, 24 tetor 2019, Strasburg

Mesazhe të mbështetjes së fuqishme prej eurodeputetëve për perspektivën evropiane të Republikës së Maqedonisë së Veriut

Krahas pjesëmarrjes në Konferencën e kryetarëve të parlamenteve të vendeve anëtare të Këshillit të Evropës që mbahet në Strasburg, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi, realizoi edhe takime me deputetë në Parlamentin Evropian që këtë javë kuvendojnë në Francë.

më shumë...

E martë, 22 tetor 2019

Takimi i Kryetarit Xhaferi me ambasadorin e sapoemëruar të Republikës së Austrisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, SH.T. Georg Vucas

Të dy bashkëbiseduesit i vlerësuan marrëdhëniet politike bilaterale si miqësore, konstruktive dhe transparente dhe e përshëndetën bashkëpunimin gjithnjë më të intensifikuar ekonomik. Nga ana jonë ishte shprehur mirënjohje për mbështetjen e vazhdueshme të Republikës së Austrisë për procesin e zgjerimit dhe integrimit të vendeve të Ballkanit Perëndimor në Bashkimin Evropian.

më shumë...

Е enjte, 17 tetor 2019 

Takimi i Kryetarit Xhaferi me Kryetaren e Kuvendit Popullor të Republikës së Serbisë, Maja Gojkoviq

Kryetarja Maja Gojkoviq, shprehu falënderim për pjesëmarrjen e Delegacionit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Asamblenë e 141. të UIP në nivel të lartë kryetari, si edhe kënaqësi që marrëdhëniet parlamentare ndërmjet Republikës së Serbisë dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut janë lartë të zhvilluara, me takime të shumta, si në nivelin bilateral, ashtu edhe në atë multilateral. 

më shumë...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 36
  •