Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE

Е enjte, 26 shtator 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me Kryetaren e Senatit të Parlamentit të Republikës së Kazakistanit, Nazarbaeva

Në takim u bë fjalë për rolin e diplomacisë parlamentare dhe nevojën për rritjen e rolit të parlamenteve në punët e jashtme dhe marrëdhëniet ndërkombëtare. Xhaferi dhe Nazarbaeva u pajtuan se ekzistojnë mundësi të shumta për avancimin e mëtutjeshëm të bashkëpunimit ndërmjet dy parlamenteve, si në nivelin bilateral, ndërmjet kryetarëve, komisioneve dhe grupeve parlamentare të bashkëpunimit, ashtu edhe në kuadër të forumeve multilaterale. 

më shumë...

E mërkurë, 25 shtator 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me kryetarin e Mazhilisit Nigmatulin   

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi, i shoqëruar nga deputeti Enes Ibrahim, më 25 dhe 26 shtator të vitit 2019 qëndron në vizitë zyrtare në Republikën e Kazakistanit, me ftesë të Nurlan Nigmatulin, kryetar i Mazhilisit (Dhoma e Ulët) e Parlamentit të Republikës së Kazakistanit. 

më shumë...

E hënë, 23 shtator 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me kryetarin e Asamblesë Parlamentare të OSBE-së Cereteli 

Në kuadër të Takimit të katërt të kryetarëve të parlamenteve të vendeve të Evroazisë në temën: "Evroazija e madhe: Dialog. Besim. Partneritet.", që mbahet më 23 deri 24 shtator të vitit 2019 në Nur Sultan, Republika e Kazakistanit, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi, realizoi takim me kryetarin e Asamblesë Parlamentare të OSBE-së George Cereteli. Në takim merrnin pjesë, Enes Ibrahim, deputet në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Paskal Alizar, nënkryetar i AP të OSBE-së dhe senator nga Franca.

më shumë...

E enjte, 19 shtator 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me u.d. ambasador i Shtetit Katar në Republikën e Maqedonisë së Veriut, SH.T. Hamad Jasim Al-Mahmod                                           

Në takimin e sotëm të Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, z. Talat Xhaferi me u.d. ambasador i Shtetit Katar, Sh. T. Hamad Jasim Al-Mahmod, u këmbyen më shumë informacione për bashkëpunimin e deritanishëm ndërmjet dy vendeve, veçanërisht në planin e avancimit dhe intensifikimit të komunikimit bilateral në të gjitha nivelet, me theks të veçantë në bashkëpunimin ekonomik dhe tregtar.  

më shumë...

E mërkurë, 18 shtator 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me kryetarin e Komitetit Evropian të Rajoneve, z. Karl -Hajnc Lamberc

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut Talat Xhaferi, realizoi takim me kryetarin e Komitetit Evropian të Rajoneve, z. Karl Hajnc Lamberc, i cili është në vizitë dyditore në Republikën e Maqedonisë së Veriut. Komiteti Evropian i Rajoneve është organ këshillëdhënës i Bashkimit Evropian, i përbërë prej përfaqësuesve të zgjedhur lokal dhe rajonal, të cilët vijnë nga të gjitha 28 vendet - anëtare dhe të cilët japin mendim për legjislacionin e BE-së që ndikon drejtpërdrejtë në rajonet dhe qytetet.

më shumë...

E martë, 17 shtator 2019

Takimi i Kryetarit Xhaferi me Delegacionin e përfaqësuesve të Misionit të Mbikëqyrjes së ODIHR-së

Sot, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, z. Talat Xhaferi, realizoi takim me Delegacionin e përfaqësuesve të Misionit të Mbikëqyrjes së ODIHR-së me mandat për t'i monitoruar zgjedhjet dhe për t'i promovuar proceset zgjedhore, të udhëhequr nga Korien Jonker, shef i misionit të mbikëqyrjes së zgjedhjeve.

më shumë...

E martë, 17 shtator 2019

Takimi i Kryetarit Xhaferi me ambasadorin e sapoemëruar të Republikës Popullore të Kinës në Republikën e Maqedonisë së Veriut, z. Xhang Xuo

Duke i uruar në emër të deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe në emrin e tij personal në funksionin e ri dhe duke i uruar mision të suksesshëm diplomatik, Kryetari Xhaferi theksoi se Ambasada e RP të Kinës në vazhdimësi nxit dhe kontribuon në masë të konsiderueshme për zhvillimin dhe avancimin e marrëdhënieve ndërmjet dy shteteve.

më shumë...

E mërkurë, 11 shtator 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me ambasadorin e sapoemëruar të Mbretërisë së Holandës në RMV, Sh.T. Dirk Jan Kop

Në takimin e sotëm të Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut me ambasadorin e sapoemëruar të Mbretërisë së Holandës në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Sh. T. Dirk Jan Kop, Kryetari Xhaferi i uroi mandat të suksesshëm mysafirit dhe shprehu mirënjohje deh kënaqësi për bashkëpunimin e deritanishëm me ambasadorin e mëparshëm.

më shumë...

E hënë, 2 shtator 2019

Takim i Kryetarit Xhaferi me zëvendësshefin e delegacionit të BE dhe ekipin ekspert të Projektit të BE për „Mbështetjen e Kuvendit në implementimin e reformave"

Sot Kryetari Xhaferi kishte takim protokollar me zëvendësshefin e delegacionit të BE në Shkup, z. Julian Vasalo, mirëpo ky takim njëkohësisht shënoi edhe përfundimin e projektit dyvjeçar të financuar nga Bashkimi Evropian "Mbështetje e Kuvendit në implementimin reformave". Në takim, përveç Kryetarit Xhaferi ishte e pranishme edhe Sekretarja e Përgjithshme Ivanova dhe dy ekspertët që e zbatonin projektin, z. Edmond Miletiq dhe z. Tibor Drashkoviq.

më shumë...

E premte, 30 gusht 2019

Takimi i lamtumirës i Kryetarit Xhaferi me ambasadoren e Republikës së Kroacisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut, znj. Daniella Barishiq

Në takim u shpreh falënderimi për bashkëpunimin dhe mbështetjen e deritanishme nga Kroacia miqësore. Të dy bashkëbiseduesit biseduan, gjithashtu, për çështjet aktuale të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Theks i veçantë iu kushtua temës së anëtarësimit në NATO, si dhe kryesimit të ardhshëm të Republikës së Kroacisë me Këshillin e Bashkimit Evropian dhe programi dhe prioritetet e tyre.

më shumë...

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 36
  •