Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

Претседател на Собранието на Република Македонија

Фотогалерија

 
Обраќање на претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, на 55. Балкански фестивал на народни песни и игри, 7 јули 2016 година повеќе
Средба на претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, со новоименуваниот амбасадор на Швајцарската Конфедерација во Република Македонија, Н.Е.Сибил Зутер Техада, 7 јуни 2016 година повеќе
Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски го прими шефот на набљудувачката мисија на ОБСЕ/ОДИХР во Република Македонија, амбасадорот Јан Петерсен, 25 мај 2016 година

Проштална средба на претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски со амбасадорот на Република Грција, г. Харис Лалакос, 25 мај 2016 година

Македонска црковно-државна делегација на молебен на гробот на Свети Кирил во базиликата „Сан Клементе“, Рим, 24 мај 2016 година, повеќе
Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски на изложба „Свети Климент Охридски и неговите претстави во ликовната уметност“, Рим, 23 мај 2016 година, повеќе
Средба на претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски со амбасадорот Јоханес Хајндл, 19 мај 2016 година, повеќе
Македонската црковно-државна делегација на аудиенција кај кај папата Франциск, Рим, 16 мај 2016 година, повеќе
Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, го потпиша Решението за распишување предвремени избори за пратеници во Собранието на Република Македонија, кои ќе се одржат на 5 јуни 2016 година, 15 април 2016 година повеќе
Учество на претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, на осветувањето на новата Бискупска резиденција во Скопје, 18 март 2016 година повеќе
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 15
  •                 

Архива