Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE

E premte, 14 korrik 2017

FJALIMI I KRYETARIT XHAFERI PARA KOMISIONIT PËR ÇËSHTJE EVROPIANE

Integrimet Euro-atlantike paraqesin përcaktim strategjik për Republikën e Maqedonisë, përcaktim rreth të cilit gjatë gjithë këtyre viteve të pavarësisë, ka konsensus të përgjithshëm politik nga ana e subjekteve politike, respektivisht partive. Edhe më i rëndësishëm është fakti që ky përcaktim strategjik ka përkrahje të madhe nga ana e qytetarëve.

më shumë...

E premte, 7 korrik 2017

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Festivalin e 56-të Ballkanik të këngëve dhe valleve popullore 

Këtu sonte, bashkë me ju, kemi ardhur për ta hapur këtë manifestim të mrekullueshëm, Festivalin e 56-të Ballkanik të këngëve dhe valleve popullore. Ky kremtim madhështor i folklorit, i cili është më i vjetri i këtij lloji në këto treva, i përfaqëson dhe i afirmon në mënyrë të suksesshme trashëgiminë kulturore dhe arritjet e vendeve dhe popujve prej ku edhe vijnë pjesëmarrësit në 56 vitet e kaluara.

më shumë...

E mërkurë, 28 qershor 2017

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Konferencën kushtuar përforcimit dhe rolit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë

Më paraqet nder dhe kënaqësi e veçantë ta hap konferencën e sotme që i kushtohet përforcimit dhe rolit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë. Kuvendi është njëri ndër institucionet kryesore për kthimin e Republikës së Maqedonisë në rrjedhat demokratike dhe integrimet euroatlantike, dhe për këtë arsye jam i bindur se temat e propozuara për diskutime sot do të rezultojnë me debat konstruktiv.

më shumë...

E mërkurë, 21 qershor 2017

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Tryezën e Rrumbullakët me temë: „Kuvendi dhe organizatat civile“

Më paraqet kënaqësi të veçantë që sot jam i pranishëm në Tryezën e Rrumbullakët me temë: „Kuvendi dhe organizatat civile“.

Si i pari në mesin e të barabartëve, premtova se do të angazhohem për transparencë më të madhe të Kuvendit dhe prezencë të qytetarëve në aktivitetet e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë. Bashkë me deputetët do të angazhohemi për dhomë ligjvënëse inkluzive, të hapur dhe të përgjegjshme, pasi informatat parlamentare u takojnë të gjithë qytetarëve. Plani i ri strategjik do të sigurojë edhe zbatim praktik të angazhimit tonë.

më shumë...

E mërkurë, 21 qershor 2017

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi me rastin e mbrojtjes së Rajonit të Ohrit 

Më paraqet kënaqësi të veçantë që sot në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë mbahet një eveniment që ka të bëjë me nismën e sektorit civil për mbrojtjen e Rajonit të Ohrit si rajon i vetëm në Republikën e Maqedonisë i mbrojtur nga UNESKO-ja.

më shumë...

E hënë, 19 qershor 2017, Riga          

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Forumin Parlamentar të Sigurisë

Për mua është kënaqësi e madhe të marr pjesë në këtë Forum Parlamentar të Sigurisë, Forum me renome dhe lartë i respektuar, i cili në vazhdimësi mbahet pothuajse një dekadë me iniciativë të përbashkët dhe sinergji të kongresit amerikan dhe parlamenteve nacionale të më shumë se 30 shteteve. 

më shumë...

E enjte, 11 maj 2017

Kryetari i Kuvendit, z. Talat Xhaferi mori pjesë në konferencë me temë: Qytetarë të përfshirë për një Kuvend të përgjegjshëm dhe transparent 

Në fillim dua ta shpreh kënaqësinë time të madhe që fjalimi im I parë është para përfaqësuesve të sektorit joqeveritar, ndërkaq kënaqësia më e madhe janë temat për të cilat  do të debatoni, ndërkaq bëhet fjalë për rolin dhe funksionimin e Kuvendit si organ më i lartë i cili njëherit i miraton edhe ligjet. Në ato korniza do të debatohet për transparencën dhe përgjegjësinë e Kuvendit, punën e komisioneve dhe mekanizmave për pjesëmarrje të palëve të interesuara.

më shumë...

  • 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  •