Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE

E mërkurë, 17 korrik 2019, Uashington

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Forumin e Partneritetit Demokratik të Dhomës Përfaqësuese të Kongresit të SHBA 

Më paraqet kënaqësi që këto dy ditë kemi mundësi të bisedojmë dhe të këmbejmë njohuri dhe përvoja për tema të cilat si parlamentarë besoj se na interesojnë të gjithëve, na bashkojnë dhe më e rëndësishmja, na motivojnë për punë konkrete dhe aksion. 

më shumë...

E enjte 11 korrik 2019, Potoçar

FJALIMI I KRYETARIT XHAFERI NË SHËNIMIN E 24-VJETORIT TË GJENOCIDIT NË SREBRENICË  

Të jesh këtu sot, në këtë vend të pikëlluar, vend i cili gjëmon me qetësi e cila është më e zëshme se gjëma më e madhe është ndjenjë e dhimbshme. Pikëllimi dhe dhimbja ndjehen në çdo frymëmarrje, në çdo hap që bëhet mbi këtë truall. Por sërish, duhet me qenë i fortë dhe të bëhet hap dinjitoz, të nderohen viktimat e njohura dhe të panjohura, të zbuluara dhe akoma të pazbuluara që të tregojmë me vepër se jemi të vetëdijshëm për tragjedinë e madhe njerëzore, të dëshmojmë se kemi përgjegjësi dhe respekt njerëzor dhe moral, të inkurajohemi dhe të angazhohemi që kurrë mos harrohet, kurrë mos harrohet dhe kurrë mos përsëritet!

më shumë...

Е mërkurë, 10 korrik 2019

FJALIMI I KRYETARIT XHAFERI BNË EVENIMENTIN PROMOTIV PËR FILLIMIN SOLEMN TË PROJEKTIT "PROGRAMI PËR MBËSHTETJE PARLAMENTARE"

Më paraqet nder të madh që sot jeni të pranishëm këtu në këtë numër, në këtë eveniment solemn për Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, për ambasadën e Zvicrës në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe për Institutin Nacional Demokratik. Dua që të shpreh kënaqësinë time të madhe që sot do e shënojmë në mënyrë solemne bashkëpunimin e Kuvendit me Ambasadën zvicerane dhe me NDI-në dhe në mënyrë simbolike dhe interesante do të promovohet "Programi për mbështetjen parlamentare". 

më shumë...

E premte, 5 korrik 2019

FJALIMI I KRYETARIT XHAFERI NË HAPJEN E FESTIVALIT BALKANIK TË 58-TË TË KËNGËVE DHE VALLEVE POPULLORE 

Më paraqet nder dhe kënaqësi të madhe që sonte do e shënojmë hapjen e 58-të të Festivalit Ballkanik të këngëve dhe valleve popullore. Është festival i cili është festivali ndërkombëtar më i vjetër këtij lloji në Ballkan dhe i cili për shkak të specifikës konsiderohet si një nga manifestimet folklorike më të rëndësishme në botë. Ai del nga kornizat e veta dhe vendos në organizimin e vet shprehje plotësuese artistike.

më shumë...

E shtunë, 8 qershor 2019

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Ceremoninë solemne të diplomimit të gjeneratës së parë të absolventëve të Universitetit Nënën Tereza 

Studentë të nderuar, sot kam një porosi për të gjithë ju që largoheni nga ky tempull i diturisë si arkitektë, si ndërtimtarë, si të diplomuar në Informatikë, në Teknikë, Teknologji dhe Shkenca Sociale:“Hapni krahët, kokën lartë, zemrën plotë dhe fluturoni, hapni shtigje të reja të zbulimit të kësaj bote aq intriguese dhe aq sfiduese dhe mos lejoni që udhëtimi juaj të mbetet vetëm me kaq.

më shumë...

E mërkurë, 29 maj 2019

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Seminarin special për Republikën e Maqedonisë së Veriut në temën "Hapat e ardhshme drejt NATO-s" 

Evenimenti i sotëm është indikator i qartë se ndajmë qëllime të njëjta dhe vlera të njëjta, dhe kjo është arritja tani më qartë e dukshme e anëtarësisë së plotfuqishme në NATO, ndërsa vlerat themelore në të cilat besojmë janë paqja, stabiliteti, lufta kundër çdo lloji të terrorizmit, sundimi i të drejtës, respektimi i të drejtave dhe lirive të njeriut dhe përforcimi i proceseve demokratike.

më shumë...

E martë, 28 maj 2019

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Forumin nacional të Civika mobilitas për bashkëpunim ndërmjet Kuvendit dhe organizatave civile

Që në fillim, dëshiroj të shpreh kënaqësinë time që marr pjesë në këtë eveniment. Duke u përgatitur për konferencën e sotme, mu kujtua një fjalim i im paraprak për një temë të ngjashme para dy viteve. Më lejoni të citoj vetëm një pjesë të vogël: "Kur përmendet demokracia parlamentare, mendohet për punën dhe funksionimin e Kuvendit. 

më shumë...

E hënë, 6 maj 2019

Fjalimi i kryetarit Xhaferi në hapjen e edicionit të pestë të Javës Evropiane “Ditët e Evropës”, të organizuar nga Instituti për studime ndërkombëtare dhe politike, në komunën e Çairit

Shumë shpesh, mund të thuhet edhe në bazë ditore, të gjithë bartësit e funksioneve publike dhe subjekteve politike, këtu e përfshij edhe veten, e përmendim Bashkimin Evropian dhe integrimin e Republikës së Maqedonisë së Veriut në të. Kjo është kështu për arsye se synimi i Bashkimit Evropian është në fakt synim për cilësi më të mirë të jetës së gjithë qytetarëve në shtetin tonë.

më shumë...

E hënë, 22 prill 2019

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në trajnimin për " Masat për promovimin e Kodit etik dhe ngritjen e vetëdijes për përmbajtjen e tij", të organizuar nga Komisioni për Çështjet e Rregullores Mandatit dhe Imunitetit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut

Në veprimin tonë, kuptuar në kuptimin më të gjerë të fjalës, vetëm etika respektivisht moraliteti e bëjnë jetën tonë të bukur dhe dinjitoze. Sipas meje, ky mendim i Albert Ajnshtajnit duhet gjithmonë të jetë pikënisja e çdo individi. Por, në zhvillimin e deritanishëm  civilizues, kjo nuk është kështu. Prandaj, kemi norma dhe vlera morale dhe etike të cilat janë shndërruar në ligj, në kodekse dhe akte tjera me të cilat rregullohet funksionimi dhe sjellja e çdo individi në sferën publike por edhe në atë private, a gjithashtu rregullohet edhe funksionimi i shtetit, respektivisht institucioneve.

më shumë...

E hënë, 8 prill 2019, Vjenë, Austri  

Fjalimi i Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në Konferencën e Kryetarëve të Parlamenteve të Bashkimit Evropian në temën "Bashkimi Evropian dhe fqinjët e saj"

Tema për të cilën debatojmë sot, dhe kjo është Bashkimi Evropian dhe fqinjët e saj, për ne, shtetet kandidate për anëtarësim të plotfuqishëm është me rëndësi të veçantë, për shkak se me këtë edhe njëherë konfirmohet politika e derës së hapur për shtetet e rajonit të Ballkanit Perëndimor. Kjo është edhe më me rëndësi pasi ky vit është vit zgjedhor për Parlamentin Evropian i cili është thelbi i jetës demokratike, jo vetëm në Bashkimin Evropian por edhe në gjithë kontinentin.

më shumë...

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 12
  •