Aktivitete

E premte, 24 nëntor 2017 

Fjalimi i kryetarit Xhaferi në evenimentin ndërkombëtar „16 ditë aktivizëm kundër dhunës gjinore“

"Të gjithë qeniet njerëzore lindin të lirë dhe të barabartë sipas dinjitetit dhe të drejtave. Ato janë të pajisur me arsye dhe ndërgjegje dhe duhet ndaj njëri tjetrit të sillen në frymën e vëllazërisë".

më shumë...

E premte, 24 nëntor 2017, Gjenevë

Komisionet e Kuvendit në debatin e ekspertëve në Gjenevë

Prej 21 deri më 23 nëntor deputetët e Komisionit për Mbrojtje dhe Siguri, Komisionit për Kontroll në Punën e DSK-së dhe AZ-së dhe Komisionit për Mbikëqyrje në Ndjekjen e Komunikimeve dhe drejtorët e institucioneve të sigurisë dhe zbulimit të Republikës së Maqedonisë, në Gjenevë, morën pjesë në debatin e ekspertëve për reformën e bashkësisë së zbulimit dhe përforcimin e mbikëqyrjes parlamentare.

më shumë...

E enjte, 23 nëntor 2017, Poreç, Kroaci

Fjalimi i kryetarit Xhaferi me rastin e përurimit të shtatores së Nënë Terezës

Me të vërtetë më paraqet kënaqësi të madhe që sot jam i pranishëm në zbulimin solemn të përmendores së shenjtores Nënë Terezë, këtu në Poreç. Për ne shqiptarët, pa dallim se ku jetojmë dhe cilës fe i takojmë, a besoj se edhe për çdo njeri human, shenjtorja e bekuar Nënë Tereza është simbol i humanizmit pakufi, i dashurisë dhe kujdesit pikërisht ndaj atyre njerëzve ndaj të cilëve jeta ka qenë e pamëshirshme.

më shumë...

E mërkurë, 22 nëntor 2017

Shkëmbimi i shpeshtë i përvojave për politikat ekonomike dhe thellimi i ekonomive nacionale 

Komisioni për Financim dhe Buxhet i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë realizoi takim me Grupin Parlamentar për marrëdhënie interparlamentare me Republikën e Maqedonisë të Kuvendit të Ukrainës, në përbërje: z. Andrij Shinjkoviq, kryetar i Grupit dhe anëtarët: z. Mihajllo Kobcev dhe Roman Macolla.

më shumë...

E mërkurë, 22 nëntor 2017

Eurointegrimet - interes i përbashkët i Maqedonisë dhe Ukrainës

Komisioni për Politikë të Jashtme i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë realizoi takim me Grupin Parlamentar për marrëdhënie interparlamentare me Republikën e Maqedonisë të Kuvendit të Ukrainës, në përbërje: z. Andrij Shinjkoviq, kryetar i Grupit dhe anëtarët: z. Mihajllo Kobcev dhe z. Roman Macolla, në shoqërim të ambasadores së Ukrainës në vendin tonë, znj. Natalija Zadorozhnjuk.

më shumë...

E mërkurë, 22 nëntor 2017

Takimi i të dyja grupeve parlamentare për bashkëpunim ndërmjet Maqedonisë dhe Ukrainës

Në takim ishin prezent, z. Jovan Mitreski, kryetar i Grupit Parlamentar dhe anëtarët: znj. Vesna Pemova, z. Dragan Cuklev, z. Mirosllav Jovanoviq dhe z. Vasill Pishev. Nga ana tjetër, Grupi Parlamentar për marrëdhënie interparlamentare me Republikën e Maqedonisë të Kuvendit të Ukrainës ishte udhëhequr nga z. Andrij Shinjkoviq, kryetar dhe anëtarët: z. Mihajllo Kobcev dhe z. Roman Macolla, si dhe znj. Natalija Zadorozhnjuk, ambasadore e Ukrainës në Maqedoni.

më shumë...

E martë, 21 nëntor 2017

Takimi i Kryetarit Xhaferi me Delegacionin e Grupit Parlamentar për Marrëdhënie Interparlamentare me Republikën e Maqedonisë të Kuvendit të Ukrainës

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi, sot realizoi takim me Delegacionin e Grupit Parlamentar për Marrëdhënie Interparlamentare me Republikën e Maqedonisë të Kuvendit të Ukrainës, të përbërë nga deputetët: z. Andrij Shinkoviç, Mihajllo Kobcev dhe Roman Macolla. 

më shumë...

E hënë, 20 nëntor 2017 

Takimi i kryetarit Xhaferi me eurokomisarin Han

Në fillim të takimit, Kryetari Xhaferi e informoi eurokomisarin për aktivitetet rrjedhëse dhe të ardhshme të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë lidhur me proceset reformuese për marrjen e rekomandimit pozitiv për fillimin e negociata për anëtarësim në Bashkimin Evropian.   

më shumë...

E premte, 17 nëntor 2017

Takimi i koordinatorëve të partive politike me Sekretarin e Përgjithshëm të OSBE-së, z. Greminger

Koordinatorët e grupeve parlamentare në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë, sot realizuan takim me Sekretarin e Përgjithshëm të OSBE-së, z. Tomas Greminger, i cili është në vizitë pune dyditore në Maqedoni. 

Në takim ishin prezent: z. Tomisllav Tuntev nga LSDM-ja, z. Antonijo Milloshoski nga VMRO-DPMNE-ja, z. Afrim Gashi nga Lëvizja BESA dhe përfaqësuesi i BDI-së, z. Rexhail Ismaili.

më shumë...

E hënë, 20 nëntor 2017

Takimi i Kryetarit Xhaferi me Presidentin e Republikës së Shqipërisë, z. Ilir Meta 

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Talat Xhaferi realizoi takim me Presidentin e Republikës së Shqipërisë, z. Ilir Meta.

Duke i uruar mirëseardhje, Kryetari Xhaferi shprehu kënaqësinë e tij se në vazhdimësi përforcohen dhe thellohen raportet e ndërsjella ndërshtetërore dhe ndahen vlerat dhe interesat e përbashkëta me Republikën e Shqipërisë në korniza të integrimeve euroatlantike. 

më shumë...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 17
  •