Соопштенија

Четврток, 4 мај 2017 година

Полагање цвеќе на гробот на Гоце Делчев

По повод 114-годишнината од смртта на македонскиот револуционер Гоце Делчев, делегација на Собранието на Република Македонија во состав: г-ѓа Јулијана Николова, г. Стево Пендаровски и г. Илија Николовски, на 4 мај (денеска) во 10.00 часот во црквата „Свети Спас“, на гробот на Гоце Делчев, ќе положи венец свежо цвеќе и во 11.00 часот на плоштад „Македонија“.

повеќе...

Четврток, 4 мај 2017 година

Претседателот Џафери испрати писмо до претседателот на државата, г. Ѓорѓе Иванов

Претседателот на Собранието на Република Македониjа, г. Талат Џафери, денеска со писмо го извести претседателот на државата, г.Ѓорѓе Иванов дека е формирано парламентарно мнозинство и избран претседател на Сорбрание на Република Македонија.

повеќе...

Четврток, 4 мај 2017 година

Претседателот на Собранието господин Талат Џафери во официјална посета на Брисел

На покана на високите преставници на Европската Унија и Европскиот парламент Претседателот на Собранието господин Талат Џафери денеска е во прва официјална посета на Европската Унија.

повеќе...

Среда, 3 мај 2017 година

Прв работен ден на претседателот на Собранието

Новоизбраниот претседател на Собарнието на Република Македонија, господин Талат Џафери, денеска својот работен ден го започна во претседателскиот  кабинет.

повеќе...

Четврток, 9 март 2017 година

Положување свежо цвеќе

Собраниска делегација во состав: г-ѓа Весна Дамчевска Илиевска, г-ѓа Фросина Ременски и г. Чедомир Саздовски на 10 март (петок), по повод 74 години од депортацијата на 7.144 македонски Евреи во логорот на смртта - Треблинка, ќе положи свежо цвеќе:

• 10.00 часот - пред Споменикот на 7.144 македонски Евреи, Тутунски комбинат - Монопол;

• 11.30 часот - пред Споменикот на депортираните Евреи и пред Споменикот на паднатите борци во НОБ, Градски гробишта Бутел.

повеќе...

Петок, 24 февруари 2017 година

Положување свежо цвеќе 

Делегација на Собранието на Република Македонија, во состав: г. Крсто Јовановски, г-ѓа Жаклина Пешевска, г. Стево Пендаровски и г. Енес Ибрахим, на 26 февруари 2017 година, (недела) во 11.00 часот, ќе положи венец свежо цвеќе на гробот на загинатиот претседател Борис Трајковски, на Алејата на великани, гробишта Бутел.

повеќе...

Петок, 3 февруари 2017 година

Положување свежо цвеќе 

Делегација на Собранието на Република Македонија, во состав г. Драган Данев, г. Петар Атанасов и г-ѓа Владанка Авировиќ, по повод 145-годишнината од раѓањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев, на 4 февруари (утре) ќе положи венец свежо цвеќе.

повеќе...

  • 1
  • ...
  • 6
  • 7
  • 8
  •