Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

РЕЗУЛТАТИ ОД ИЗБОР НА ПРАТЕНИЦИ ВО СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

ОДРЖАНИ НА 11 ДЕКЕМВРИ 2016 ГОДИНА

 ВМРО-ДПМНЕ (ВМРО – ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА ЗА МАКЕДОНСКО НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО), СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА СРБИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА, СОЈУЗ НА РОМИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА НА ПРАВДАТА, ГРАЃАНСКА ОПЦИЈА ЗА МАКЕДОНИЈА-ГРОМ, СТРАНКА НА ДЕМОКРАТСКА АКЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА НА ВЛАСИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА НА РОМИТЕ, РАБОТНИЧКО ЗЕМЈОДЕЛСКА ПАРТИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ТРАЈНО МАКЕДОНСКО РАДИКАЛНО ОБЕДИНУВАЊЕ, МАКЕДОНСКА АКЦИЈА (МААК), НОВА ЛИБЕРАЛНА ПАРТИЈА, ПАРТИЈА НА ОБЕДИНЕТИ ДЕМОКРАТИ НА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА ТУРЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА, ВМРО-ДП ( ВМРО-ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА), ДЕМОКРАТСКА БОШЊАЧКА ПАРТИЈА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА РОМИТЕ, СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА УНИЈА, РОМИ ОБЕДИНЕТИ ОД МАКЕДОНИЈА, СОЈУЗ НА ТИТОВИ ЛЕВИ СИЛИ, ОБЕДИНЕТА ПАРТИЈА ЗА ЕДНАКВОСТ НА  РОМИТЕ, ДВИЖЕЊЕ НА НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО НА ТУРЦИТЕ, ДЕМОКРАТСКИ СИЛИ НА РОМИТЕ
 

1. НИКОЛА ПОПОСКИ
2. ЕЛИЗАБЕТА КАНЧЕСКА-МИЛЕВСКА
3. БОРИС ЗМЕЈКОВСКИ
4. ДРАГАН ДАНЕВ
5. ДАНИЕЛА РАНГЕЛОВА
6. ЉУПЧО ДИМОВСКИ
7. КРСТО ЈОВАНОВСКИ
8. ЧЕДОМИР САЗДОВСКИ
9. НИКОЛА ТОДОРОВ
10. ТРАЈКО ВЕЉАНОСКИ
11. ЖАКЛИНА ПЕШЕВСКА
12. ИВАН СТОИЛКОВИЌ 
13. АМДИ БАЈРАМ
14. ВЛАДАНКА АВИРОВИЌ
15. ЗОРАН ЃОРЃИЕВСКИ
16. ЈОХАН ТАРЧУЛОВСКИ
17. ВЕСНА ДАМЧЕВСКА-ИЛИЕВСКА
18. ИЛИЈА ДИМОВСКИ
19. ЕМИЛ ДИМИТРИЕВ
20. СЛАЃАНА МИТОВСКА
21. ТРАЈЧО ДИМКОВ 
22. СТОЈАН МИЛАНОВ
23. МАГДАЛЕНА МАНАСКОВА
24. ЗЕЌИР РАМЧИЛОВИЌ 
25. НИКОЛА МИЦЕВСКИ
26. БЛАГИЦА ЛАСОВСКА
27. ЕМИЛИЈА АЛЕКСАНДРОВА
28. ИВАН ИВАНОВ 
29. НИКОЛА ГРУЕВСКИ 
30. ВАНКОВЕР МАНЧЕВ
31. АНЕ ЛАШКОСКА
32. ПАНЧО МИНОВ
33. ВЕСНА ПЕМОВА
34. ВАСИЛ ПИШЕВ
35. НАДА ЦИПУШЕВА
36. ДИМИТАР СТЕВАНАНЏИЈА
37. ДРАГАН ЦУКЛЕВ
38. ПАВЛИНЧЕ ЧЕСТОЈНОВА
39. АНТОНИЈО МИЛОШОСКИ
40. ЗОРАН ИЛИОСКИ
41. ЛИЛЈАНА ЗАТУРОСКА
42. ЉУБЕН АРНАУДОВ
43. БЛАГОЈА ДЕСПОТОСКИ 
44. НОЛА ИСМАЈЛОСКА-СТАРОВА
45. КРСТО МУКОСКИ
46. САШО ВАСИЛЕВСКИ
47. ЛИЛЈАНА КУЗМАНОВСКА
48. ВЛАДИМИР ЃОРЧЕВ
49. ЈУСУФ ХАСАНИ 
50. ДАФИНА ЈОВАНОСКА-СТОЈАНОСКА
51. ГОРАН МАНОЈЛОСКИ


ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА АЛБАНЦИТЕ – ДПА 

52. МЕНДУХ ТАЧИ
53. БАРДУЉ ДАУТИ


ДЕМОКРАТСКА УНИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА – ДУИ 

54. АРТАН ГРУБИ
55. ЕЈУП АЉИМИ 
56. РЕЏАИЉ ИСМАИЛИ
57. AГИМ ШАЌИРИ
58. АЛИ АХМЕТИ
59. ТАЛАТ ЏАФЕРИ 
60. ШПРЕСА ХАДРИ 
61. БРАНКО МАНОИЛОВСКИ 
62. ЏЕВАТ АДЕМИ 
63. МИРСАДА ЕМИНИ-АСАНИ


СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА-СДСМ, НОВА СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА-НСДП, ЛИБЕРАЛНО ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА- ЛДП, ПАРТИЈА ЗА ДВИЖЕЊЕ НА ТУРЦИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА- ПДТ, НОВА АЛТЕРНАТИВА-НА, ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА ВЛАСИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА- ДСВМ, СРПСКА СТРАНКА НА МАКЕДОНИЈА- ССМ, ПАРТИЈА ЗА ЕКОНОМСКИ ПРОМЕНИ 21- “ПЕП 21”, ПАРТИЈА НА ОБЕДИНЕТИ ПЕНЗИОНЕРИ И ГРАЃАНИ НА МАКЕДОНИЈА- ПОПГМ, ПАРТИЈА ЗА ЕВРОПСКА ИДНИНА-ПЕИ, АЛИЈАНСА ЗА ПОЗИТИВНА МАКЕДОНИЈА- АПМ, ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА- ДОМ, СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА ВО МАКЕДОНИЈА- СНСМ, ПАРТИЈА ЗА ЦЕЛОСНА ЕМАНЦИПАЦИЈА НА РОМИТЕ- ПЦЕР 

64. СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ
65. РЕНАТА ДЕСКОСКА
66. ДАМЈАН МАНЧЕВСКИ
67. СТЕФАН БОГОЕВ
68. ПАВЛЕ БОГОЕВСКИ
69. СОЊА МИРАКОВСКА
70. ДИМЕ ВЕЛКОВСКИ
71. ТАТЈАНА ПРЕНТОВИЌ
72. ИВАНА ТУФЕГЏИЌ
73. ПЕТАР АТАНАСОВ         
74. ОЛИВЕР СПАСОВСКИ
75. ФРОСИНА ТАШЕВСКА-РЕМЕНСКИ
76. МУХАМЕД ЗЕЌИРИ 
77. МАЈА МОРАЧАНИН 
78. ФЕРИД МУХИЌ 
79. МАКСИМ ДИМИТРИЕВСКИ
80. КУРТО ДУДУШ 
81. ТАЊА КОВАЧЕВ
82. ЉУПЧО НИКОЛОВСКИ
83. БЛАГОЈ БОЧВАРСКИ
84. ЈАГОДА ШАХПАСКА
85. ПАНЧЕ ИВАНОВ 
86. САШКО КОСТОВ
87. ЈУЛИАНА НИКОЛОВА
88. ЕНЕС ИБРАХИМ 
89. ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ
90. МИРА СТОЈЧЕВСКА
91. ЗОРАН ЗАЕВ
92. ХАРИ ЛОКВЕНЕЦ
93. КАТЕРИНА КУЗМАНОВСКА
94. ГОРАН МИСОВСКИ
95. КОСТА ЈАНЕВСКИ 
96. КЕТИ СМИЛЕСКА
97. БЕТИАН КИТЕВ 
98. САШО ПОЦКОВ
99. МИЛЕВА ЃОРГИЕВА
100. МЕРИ ЛАЗАРОВА
101. РАДМИЛА ШЕКЕРИНСКА-ЈАНКОВСКА
102. АЛЕКСАНДАР КИРАЦОВСКИ
103. ТОМИСЛАВ ТУНТЕВ
104. ГОРАН МИЛЕВСКИ 
105. ВАСКО КОВАЧЕВСКИ
106. ИРЕНА СТЕФОСКА
107. ЈОВАН МИТРЕСКИ
108. АЛИЈА КАМБЕРОСКИ
109. ЖАКЛИНА ЛАЗАРЕВСКА
110. ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ
111. ЃУЛУМСЕР КАСАПИ 
112. БЛАГОЈЧЕ ТРПЕВСКИ


КОАЛИЦИЈА „АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ“ (ДР-АДП, УНИТЕТИ, НДП) 

113. СУРИЈА РАШИДИ
114. ЗИАДИН СЕЛА 
115. ВЕСЕЛ МЕМЕДИ


ДВИЖЕЊЕ БЕСА  

116. ЗЕЌИРИЈА ИБРАХИМИ
117. АФРИМ ГАШИ
118. БИЉАЛ КАСАМИ 
119. ФАДИЛ ЗЕНДЕЛИ 
120. ТЕУТА БИЉАЛИ