Соопштенија

Понеделник, 2 октомври 2017 година

Собраниска делегација на Есенската сесија на ПС на ОБСЕ

Делегација на Собранието на Република Македонија, во состав: Владимир Ѓорчев, шеф на Делегацијата во Парламентарното собрание на ОБСЕ (ПС на ОБСЕ); Јагода Шахпаска и Фадил Зендели, членови на Делегацијата, ќе учествува на Есенската сесија на ПС на ОБСЕ, што ќе се одржи од 3 до 5 октомври 2017 година во Андора. 

повеќе...

Четврток, 28 септември 2017 година

Собраниска Делегација на Интерпарламентарна конференција за независна и современа јавна администрација

Делегација на Собранието на Република Македонија составена од пратенците: Хари Локвенец, Петар Атанасов и Невенка Стаменковска, од 28 до 29 септември 2017 година, ќе учествува на Интерпарламентарна конференција на тема: „Независна и современа јавна администрација“ во Даниловград, Црна Гора.

повеќе...

Среда, 6 септември 2017 година

Положување венци свежо цвеќе

По повод 8 Септември - Денот на независноста на Република Македонија, делегации на Собранието на Република Македонија ќе положат венци свежо цвеќе и тоа:

повеќе...

Вторник, 5 септември 2017 година

Доделување на државната награда „8. Септември“

На 8 септември 2017 година (петок), во Свечената сала на Собранието на Република Македонија, во 11.00 часот, Одборот за доделување на државната награда „8. Септември“ ќе врачи една награда за животно дело и четири награди за остварување во областа на спортот во 2017 година, кои се доделуваат на спортисти, тренери и спортски работници. 

повеќе...

Петок, 25 август 2017 година

Доделување на државната награда „Мајка Тереза“

На 26 август 2017 година, (сабота), во Свечената сала на Собранието на Република Македонија, во 12.00 часот, Одборот за доделување на државната награда „Мајка Тереза“ ќе ја додели наградата „Мајка Тереза“ за 2017 година за особено значајни остварувања од интерес на државата во областа на хуманоста и човечката солидарност и за поттикнување, унапредување на меѓусебното разбирање и развој на соработката, како меѓу народите, така и меѓу припадниците на различните заедници, култури и вери.

повеќе...

Четврток, 17 август 2017 година

ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ

По повод 18 Август - Ден на Армијата на Република Македонија, делегација на Собранието на Република Македонија во состав: г. Максим Димитриевски, г-ѓа Весна Дамчевска-Илиевска  и г. Илија Николовски, на 18 август 2017 година (петок), на градските гробишта „Бутел“ во 9.00 часот, ќе положи венци свежо цвеќе на: 

повеќе...

Понеделник 7 август 2017 година

Положување венец свежо цвеќе

По повод одбележувањето на настанот на Карпалак, на 8 август 2017 година, делегации на Собранието на Република Македонија ќе положат венец свежо цвеќе и тоа:

повеќе...

Вторник, 1 август 2017 година

Положување цвеќе

По повод 2 Август - Денот на Републиката, делегации на Собранието на Република Македонија ќе положат венци свежо цвеќе, и тоа:

- Собраниска делегација во состав: г. Павле Богоевски, г-ѓа Татјана Прентовиќ и г. Артан Груби ќе положи венец свежо цвеќе во Скопје:

  • 8.00 часот - Положување на венец свежо цвеќе на гробот на Гоце Делчев - Црква „Свети Спас“

повеќе...

Вторник, 25 јули 2017 година

Положување свежо цвеќе 

Делегација на Собранието на Република Македонија, во состав: г-ѓа Соња Мираковска, г-ѓа Мирсада Емини Асани и г-ѓа Теута Биљали по повод 54-годишнината од катастрофалниот земјотрес во Скопје, на 26 јули 2017 година, среда, во 10.00 часот, ќе положи венец свежо цвеќе на гробиштата „Бутел“.

повеќе...

Четврток, 20 јули 2017 година

Клубот на пратенички - достигнувања и приоритети

Клубот на пратенички на Собранието на Република Македонија ќе организира средба на тема: „Клуб на пратенички, достигнувања и приоритети“. 

повеќе...

  • 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  •