Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Ристо Манчев

 

 

 


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 4.4.1969 година во Струмица. Македонец. Дипломиран градежен инженер, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје.

Активности во Собранието:

  • Комитет за односи меѓу заедниците, член
  • Буџетски совет на Собранието на Република Македонија, член
  • Комисија за европски прашања, заменик-член
  • Комисија за економски прашања, заменик-член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, член


Е-пошта: r.mancev@sobranie.mk