Pratenichki sostav
 
Пратенички составАне Лашкоска

 

 Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 24.2.1978 година во Прилеп. Македонка. Дипломирала на Природно-математички факултет – инженер по хемија.

Активности во Собранието:

  • Комисија за деловнички и мандатно-имунитетни прашања, член
  • Комисија за култура, член
  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, заменик-член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар, член


Е-пошта: a.laskoska@sobranie.mk