Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Весна Пемова

 

 

 


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 5.11.1960 година во Кавадарци. Македонка. Дипломирала на Медицинскиот факултет, Скопје, специјалист по дерматовенерологија.

Активности во Собранието:

  • Комисија за еднакви можности на жените и мажите, член
  • Комисија за здравство, член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
  • Законодавно-правна комисија,заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Ирска, член


Е-пошта: v.pemova@sobranie.mk