Pratenichki sostav
 
Пратенички составСлаве Гошев

 

 Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 2.12.1977 година во Струмица. Македонец. Дипломиран инженер технолог, Технолошко-металуршки факултет, Скопје.

Активности во Собранието:

  • Совет на Собранискиот канал, заменик-член
  • Комисија за надзор над работата на Управата за безбедност и контраразузнавање и на Агенцијата за разузнавање, член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
  • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, заменик-член
  • Комисија за образование, наука и спорт, заменик-член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Романија, член 
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Руската Федерација, член


Е-пошта: s.gosev@sobranie.mk