Pratenichki sostav
 
Пратенички состав
 

Лилјана Затуроска

 

  

Член на ВМРО-ДПМНЕ. Родена на 6.9.1964 година во Битола. Македонка. Дипломиран инженер архитект, Универзитет „Св. Кирил и Методиј“, Скопје.

Активности во Собранието:

  • Буџетски совет на Собранието на Република Македонија, член
  • Комисија за прашања на изборите и именувањата, член
  • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
  • Комисија за култура, заменик-член
  • Комисија за уставни прашања, заменик-член
  • Делегација на Собрание на Република Македонија во Парламентарната димензија на Централноевропската иницијатива (ПД ЦЕИ), заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шведска, член


Е-пошта: l.zaturoska@sobranie.mk