Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


 

 

Васил Пишев

 

 Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 22.4.1965 година во Струмица. Македонец. Дипломирал на Факултетот за економски науки, насока - Маркетинг менаџмент, Европски универзитет - Скопје.

Активности во Собранието:

  • Комисија за економски прашања, член
  • Комисија за локална самоуправа, член
  • Комисија за финансирање и буџет, заменик-член
  • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, член


Е-пошта: v.pisev@sobranie.mk