Aktivitete

E hënë, 28 nëntor 2016  

Ditë e hapur në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë 

Më 25 nëntor 2016 u mbajt Ditë e hapur për vizitë në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë. 

më shumë...

E shtunë, 1 tetor 2016 

Fjalimi i nënkryetares Renata Deskoska në Sesionin e dytë: Zhvillimi i institucioneve demokratike dhe të drejtat e njeriut në Evropën Juglindore - Roli I OSBE-SË 

OSBE-ja është organizatë rajonale e vendosur në një prej qasjeve gjithëpërfshirëse ndaj sigurisë e cila e lidh drejtpërdrejt me vlerat demokratike. Politikat për promovimin e demokracisë të OSBE-së janë të gjera dhe ato janë pjesë përbërëse të dialogut për siguri, të bashkëpunimit dhe standardeve të cilat Organizata ka për qëllim t'i promovojë.  

më shumë...

E premte, 30 shtator 2016

Fjalimi i znj. Renata Deskoska, nënkryetare e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë dhe shefe e delegacionit në AP të OSBE-së në hapjen e Sesionit të vjeshtës të AP të OSBE-së

Kam nder të veçantë t'ju dëshiroj mirëseardhje në Republikën e Maqedonisë, me rastin e Sesionit të vjeshtës në Asamblenë Parlamentare të OSBE-së në vitin 2016. Ky është eveniment i parë i AP të OSBE-së që e organizon Kuvendi i Republikës së Maqedonisë, por gjithashtu edhe evenimenti më i madh parlamentar ndërkombëtar që është organizuar deri më tani në vendin tonë.

më shumë...

E premte, 30 shtator 2016

Fjalimi i kryetarit Veljanoski në hapjen e sesionit të vjeshtës në asamblenë parlamentare të OSBE

Kam kënaqësi të madhe sot t'ju dëshiroj mirëseardhje në Shkup, kryeqyteti i Republikës së Maqedonisë. Kanë kaluar njëzetepesë vite që kur është miratuar vendimi për formimin e OSBE-së, e deri në sesionin e sotëm të vjeshtës të Asamblesë parlamentare të OSBE-së.  Periudhë në të cilën Asambleja e OSBE-së me punën dhe angazhimin e saj u tregua si një prej shtyllave kryesore dhe si instrument i rëndësishëm në realizimin e parimeve themelore mbi të cilat është formuar OSBE-ja. Në këto 25 vite Asambleja parlamentare e vërtetoi rëndësinë e diplomacisë parlamentare në ruajtjen e paqes, stabilitetit dhe bashkëpunimit ndërmjet 57 shteteve anëtare. 

më shumë...

E premte, 30 shtator 2016

Kryetari Veljanoski e pranoi ambasadorin e sapoemëruar të Republikës së Sllovenisë në Republikën e Maqedonisë, z. Milan Jazbec

Kryetari Veljanoski sot realizoi takim me ambasadorin e sapoemëruar të Republikës së Sllovenisë në Republikën e Maqedonisë, z. Milan Jazbec. 

më shumë...

E enjte, 29 shtator 2016

Kryetari Veljanoski e pranoi ambasadorin e sapoemëruar të Republikës së Francës në Republikën e Maqedonisë, z. Kristian Timonie

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, realizoi takim me ambasadorin e sapoemëruar të Republikës së Greqisë në Republikën e Maqedonisë, E.T. z. Kristian Timonie. 

më shumë...

E mërkurë, 28 shtator 2016

Thellimi i bashkëpunimit të ndërsjellë në interes të qytetarëve të Maqedonisë dhe Kosovës 

Komisioni për Arsim, Shkencë dhe Sport i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë realizoi takim me Delegacionin e Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Të rinj dhe Sport të Kuvendit të Republikës së Kosovës, me qëllim këmbimin e përvojave në sferat për të cilat janë kompetente të dyja komisionet. 

më shumë...

E mërkurë, 28 shtator 2016

Fjalimi e Kryetarit Veljanoski me rastin e shënimit të Ditës ndërkombëtare të të drejtës së qasjes në Informatat me karakter publik dhe 10 vjetorit të ekzistimit të Komisionit 

Në fillim dëshiroj t'jua uroj jubileun, përkatësisht dhjetë vjetorin e formimit të Komisionit për Mbrojtje të të Drejtës për Qasje të Lirë në Informatat me Karakter Publik, e njëkohësisht të gjithë bashkërisht ta shënojmë edhe Ditën ndërkombëtare të qasjes në informata me karakter publik.

më shumë...

E martë, 27 shtator 2016

Sesioni i vjeshtës i AP OSBE - evenimenti më i madh ndërkombëtar e organizuar në Maqedoni 

Në vigjilje të Sesionit të 15-të të vjeshtës të Asamblesë parlamentare të OSBE-së, e cila do të mbahet nga 29 shtator deri më 2 tetor në Shkup, në hotelin "Holidej In", nënkryetarja e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë dhe shefe e Delegacionit në Asamblenë parlamentare të OSBE-së, znj. Renata Deskoska mbajti konferencë shtypi. Bëhet fjalë për evenimentin më të madh parlamentar ndërkombëtar të organizuar në historinë e Republikës së Maqedonisë, me pjesëmarrje të delegacioneve nga 51 vende pjesëmarrëse në OSBE, 370 pjesëmarrës të paraqitur, nga të cilat 220 deputetë. 

më shumë...

E premte, 23 shtator 2016

KRYETARI VELJANOSKI E PRANOI AMBASADORIN E SAPOEMËRUAR TË REPUBLIKËS SË GREQISË NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË, Z.  DIMITRIS JANAKAKIS 

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, realizoi takim protokollar me ambasadorin e sapoemëruar të Republikës së Greqisë në Republikën e Maqedonisë, z. Dimitris Janakakis. Të dy bashkëbiseduesit shprehën kënaqësi nga takimi dhe shfaqën shpresë për bashkëpunim të suksesshëm në të ardhmen. 

më shumë...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 42
  •                                            
Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.