Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE

E diel, 28 nëntor 2021, Madrid

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Debatin e përgjithshëm të Asamblesë 143. të UIP (IPU) me temën: “Sfidat bashkëkohore për demokracinë: Tejkalimi i ndarjeve dhe ndërtimi i bashkësisë” 

Më lejoni që të shpreh kënaqësinë personale që sot jam i pranishëm këtu mes jush, pas një kohe të gjatë të takimit virtual dhe mbajtjes së asambleve të Unionit Interparlamentar në atë mënyrë, sot mundem edhe personalisht t’ju përshëndes në emrin tim dhe në emër të deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe të jap kontributin tim në debatin për sfidat bashkëkohore për demokracinë dhe tejkalimi i ndarjeve dhe ndërtimi i bashkësisë, në emër të dhomës tonë ligjvënëse, e cila si edhe të gjitha institucionet ligjvënëse që janë shtëpitë e demokracisë dhe vendet ku dëgjohet zëri i popullit, i shndërruar në legjitimitetin e të zgjedhurve të tyre popullorë, ballafaqohet me të gjitha sfidat bashkëkohore në përpjekjen për funksionimin demokratik. 

më shumë...

E premte, 26 nëntor 2021

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Konferencën rajonale me temën "Përmirësimi i dialogut ndërmjet parlamenteve dhe gazetarëve nga Ballkani Perëndimor", në organizim të Kuvendit të Republikës tsë Maqedonisë së Veriut dhe Shoqatës së Gazetarëve të Maqedonisë (SHGM)

Të nderuar, kam nderin që sot jam mikpritës i kësaj konference rajonale të parë të këtij lloji, të cilën e organizojmë bashkë me Shoqatën e Gazetarëve të Maqedonisë, dhe në të cilën janë ftuar dhe janë të pranishëm kolegë të mi nga rajoni dhe gazetarë nga disa vende fqinje. 

më shumë...

E mërkurë, 10 nëntor 2021

Fjalimi përshëndetës i Kryetarit Xhaferi në Dialogun parlamentar për menaxhimin dhe mbikëqyrjen e zbulimit në organizim të DKAF-it

Kam nderin të përshëndes fillimin e këtij dialogu parlamentar dyditor dhe të këmbimit ekspert në të cilin kolegët e nderuar nga parlamenti shqiptar dhe kosovar, bashkë me kolegët e mi të dashur nga Kuvendi i Republikës së Maqedonisë së Veriut do të diskutojnë për menaxhimin dhe mbikëqyrjen mbi zbulimin në Ballkanin Perëndimor.

më shumë...

E premte, 22 tetor 2021, Athinë 

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Konferencën e kryetarëve të parlamenteve të AP të KE me temën: Ardhmëria e përbashkët e të gjtihë qytetarëve evropianë

Më lejoni t’Ju përshëndes në emër të deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe në emrin tim personal dhe njëherazi të drejtoj falënderim dhe urime ndaj mikpritësit tonë për organizimin e shkëlqyer të kësaj Konference të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës. 

më shumë...

E premte, 1 Tetor 2021

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në uebinarin me temë:“Përmirësimi i bashkëpunimit ndërmjet parlamenteve dhe gazetarëve për llogaridhënie dhe transparencë më të madhe”

Dua që në emrin tim personal dhe në emër të deputetëve në Kuvendin e Republikës së Maqedonisë së Veriut të përshëndes punën e këtij uebinari të sotëm, për të cilin besoj se do e vërtetojë parafytyrimin që e kemi në lidhje me bashkëpunimin ndërmjet dhomës ligjvënëse dhe gazetarëve, mirëpo, do i japë edhe përgjigjet për segmentet e mundshme ku dhe në cilën mënyrë mund të përmirësohet ai bashkëpunim. 

më shumë...

E hënë, 27 shtator 2021 Bërdo

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Takimin e kryetarëve të parlamenteve të vendeve të Ballkanit Perëndimor

 "Roli i parlamenteve në kthimin e besimit në BE"

Më lejoni t’i shpreh mirënjohjen nikoqirit tonë për mbajtjen e këtij takimi në kuadër të kryesimit të Sllovenisë me Këshillin e Bashkimit Evropian dhe Republikës së Sllovenisë, e cila është vazhdimisht mbështetësi ynë i fuqishëm në përpjekjet për anëtarësim në Bashkimin Evropian dhe t’i uroj punë të suksesshme  kryesimit aktual dhe atij të radhës, kryesimit francez.

më shumë...

E premte, 24 shtator 2021 Budapest, Hungari 

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Takimin e 10-të të kryetarëve të parlamenteve të vendeve të Evropës Juglindore për zgjerimin 

"Mundësitë e vendeve të Evropës Juglindore dhe kontributi i tyre në ndërtimin e ardhmërisë së Evropës" 

Më lejoni që në fillim të shpreh falënderim për mbajtjen tradicionale të këtij evenimenti në nivel më të lartë parlamentar të organizuar nga Kuvendi Nacional i Hungarisë dhe Kryetarit Llazllo Kover, që është edhe një dëshmi për angazhimet e Republikës së Hungarisë në dekadat e kaluara për integrimin tonë të përshpejtuar dhe të plotë evropian dhe euroatlantik.

më shumë...

Петок, 24 септември 2021, Будимпешта, Унгарија

Обраќање на претседателот Џафери на 10. состанок на спикери на парламенти од земјите од Југоисточна Европа за проширувањето

„Можностите на земјите од Југоисточна Европа и нивниот придонес кон градењето на иднината на Европа”

Дозволете на самиот почеток да изразам благодарност за традиционалното одржување на овој настан на највисоко парламентарно ниво во организација на Унгарското национално собрание и Претседателот Лазло Ковер, што е уште еден доказ за заложбите на Република Унгарија во изминатите децении за наше забрзано и целосно европско и евроатланско интегрирање.

më shumë...

E mërkurë, 8 stator 2021

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi për 8 Shtatorin – Ditën e pavarësisë  

Të nderuar qytetarë,
Sonte, shënojmë një jubile jashtëzakonisht të rëndësishëm, plot tridhjetë vite nga nata historike kur me shpalljen e rezultateve të referendumit më 8 shtator të vitit 1991, referendumit në të cilin qytetarët votuan për shtet të lirë, të pavarur dhe sovran, ndërsa kolegët tanë të legjislaturës së atëhershme e vunë në letër dhe në jetë atë vendim me të cilin u konfirmua vazhdimësia e Ilindenit dhe KAÇKJ-së dhe u konfirmua dëshira për shtet të pavarur, sovran, subjekt i pranuar ndërkombëtar dhe anëtar i barabartë i bashkësisë së kombeve, nga ky vend, para dhomës ligjvënëse, kur Presidenti Gligorov u drejtua para qytetarëve të tubuar duke drejtuar urime për vendimin e guximshëm dhe të vendosur...

më shumë...

E mërkurë, 8 shtator 2021

Fjalimi i Kryetarit Xhaferi në Konferencën e pestë botërore të kryetarëve të parlamenteve 

(Paneli:"Masat urgjente të imponuara nga Qeveritë gjithmonë doemos tu nënshtrohen aprovimit parlamentar dhe shqyrtimit të rregullt")

Kam nderin t'ju përshëndes të gjithëve të pranishëm këtu në emër të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe në emrin tim personal, dhe të arsyetoj këndvështrimin tim në drejtim të elaborimeve hyrëse të kolegëve të nderuar për masat urgjente të imponuara nga qeveritë dhe domosdoshmëria e nënshtrimit të tyre në aprovimin parlamentar dhe shqyrtimin e rregullt.

më shumë...

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.