E mërkurë, 20 qershor 2018

KOMISIONI PËR ÇËSHTJE EVROPIANE DHA DRITË TË GJELBËR PËR MAQEDONI EUROATLANTIKE 

Komisioni për Çështje Evropiane dje e shqyrtoi dhe me 10 vota "për", pa asnjë votë "kundër" dhe një "i përmbajtur", i propozoi Kuvendit të Republikës së Maqedonisë ta miratoje Propozim-ligjin për ratifikimin e Marrëveshjes finale për zgjidhjen e dallimeve të përshkruara në rezolutat e Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara  817 (1993) dhe 845 ( 1993), për shfuqizimin e Marrëveshjes së përkohshme nga viti 1995 dhe për vendosjen e partneritetit strategjik ndërmjet palëve.

më shumë...

 

E enjte, 14 qershor 2018 

VIZITË MBIKËQYRËSE E KOMISIONIT PËR MBIKËQYRJE TË PUNËS SË DREJTORISË PËR SIGURI DHE KUNDËRZBULIM DHE AGJENCISË PËR ZBULIM 

Në kuadër të kompetencave të tyre, kryetari dhe anëtarët e Komisionit për Mbikëqyrje të Punës së Drejtorisë për Siguri dhe Kundërzbulim dhe Agjencisë për Zbulim, nga 12 deri 14 qershor 2018 realizuan vizitë mbikëqyrëse në selinë e Drejtorisë për Siguri dhe Kundërzbulim në Ministrinë e Punëve të Brendshme. 

më shumë...

 

E martë, 12 qershor 2018

DELEGACIONI I KUVENDIT NË VIZITË NË BUNGESTAGUN GJERMAN PËR MBLEDHJEN E PËRVOJËS NË PËRFAQËSIMIN E POLITIKAVE LIDHUR ME MBROJTJEN E MJEDISIT JETËSOR DHE MOBILITETIN URBAN 

Nga 6 deri 9 qershor të këtij viti deputetët: znj. Liljana Zaturoska, znj. Maja Moraçanin dhe z. Hari Llokvenec ishin të pranishëm në Berlin me ç'rast u pritën në Bundestagun gjerman dhe Bundesrat. 

më shumë...

 

E premte, 22 qershor 2018

DEBAT MBIKËQYRËS I KOMISIONIT PËR KULTURË

Komisioni për Kulturë në vazhdimin e dytë të Mbledhjes së 14-të, do të vazhdojë me debatin mbikëqyrës m temë "Ligji për menaxhim me Rajonin e Ohrit dhe rregullativa e ngjashme në kontekst të Konventës së UNESKO-s për mbrojtjen e trashëgimisë natyrore dhe kulturore".

Vazhdimi i dytë i debatit mbikëqyrës do të mbahet më 28 qershor (e enjte) 2018, me fillim në ora 11.00, në Sallën "Boris Trajkovski", në godinën e Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, bul. "11 Tetori" 10 Shkup.

më shumë...

 

E mërkurë, 20 qershor 2018

MBLEDHJE VJETORE E PËRFAQËSUESVE TË KOMISIONEVE PËR MBROJTE DHE SIGURI NGA PARLAMENTET E VENDEVE TË EVROPËS JUGLINDORE

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë, 24-26 qershor 2018, Shkup

Komisioni për Mbrojte dhe Siguri i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në bashkëpunim me Qendrën për Bashkëpunim të Sigurisë RACVIAC, me mbështetje partnere të Qendrës së Gjenevës për Kontroll Demokratik të Forcave të Armatosura (DKAF), nga 24 deri 26 qershor 2018 do të jenë nikoqirë dhe organizatorë të Mbledhjes vjetore të përfaqësuesve të Komisioneve për Mbrojtje dhe Siguri nga Parlamentet e vendeve të Evropës Juglindore. 

më shumë...

 

E enjte, 14 qershor 2018 

DELEGACIONI I KUVENDIT TË KONFERENCËS INTERPARLAMENTARE NË PRAGË 

Delegacioni nga Kuvendi i Republikës së Maqedonisë më 15 qershor 2018 do të marrë pjesë në Konferencën Interparlamentare në kryeqytetin e Çekisë, Pragë. Tema e Konferencës titullohet "Respektimi i lirisë së shprehjes, duke përfshirë edhe lirinë e mediave në BE dhe më gjerë". 

më shumë...

 

E premte, 11 maj 2018 

VIZITË PUNE E DEPUTETIT RAMÇILLOVIQ NË PARLAMENTIN E KOSOVËS 

Deputeti Zeqir Ramçilloviq dje realizoi vizitë pune në Parlamentin e Republikës së Kosovës, me ftesë të Kryetares së Komisionit për të Drejtat e Njeriut dhe Barazisë Gjinore, znj. Dulla Bale. 

më shumë...

 

E hënë, 12 Mars 2018

DEPUTETI GRUBI U TAKUA ME AMBASADORIN ITALIAN ROMEO 

Sot Kryetari i Komisionit për Çështje Evropiane i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Artan Grubi, realizoi takim me ambasadorin e Republikës së Italisë në Republikën e Maqedonisë, SH.T. z. Karlo Romeo. 

më shumë...

 

E enjte, 8 mars 2018

TAKIMI I DEPUTETIT GRUPI ME ZNJ. KETRIN BARNS, Z. ÇARLS GARET DHE Z. XHEREMI VILMSHURST

Sot, kryetari i Komisionit për Çështje Evropiane i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Artan Grubi, u takua me znj. Ketrin Barns, udhëheqëse e Seksionit për Shqipërinë, Kosovën dhe Maqedoninë në Sektorin e Ballkanit Perëndimor në Ministrinë e Punëve të Jashtme të Britanisë; ambasadorin e Mbretërive të Bashkuara z. Çarls Garet dhe z.   Xheremi Villmshurst, sekretar politik në Ambasadën e Britanisë në Vjenë. 

më shumë...

 

E mërkurë, 18 prill 2018 

MAQEDONIA ME REKOMANDIM PËR FILLIMIN E NEGOCIATAVE ADERUESE ME BE 

Republika e Maqedonisë mori Raport pozitiv për progresin nga Komisioni Evropian, i cili i propozon Këshillit fillim të negociatave për anëtarësim në BE, duke pasur parasysh progresin e arritur dhe realizimin e reformave. 

më shumë...

 

E martë, 2 janar 2018 

LEUVARDEN DHE VALETA - KRYEQENDRA KULTURORE EVROPIANE 

Komisioni Evropian çdo vit, duke filluar nga viti 1985, cakton nikoqir nderi për projektin "Kryeqendra evropiane e kulturës" me qëllim promovimin e ndjenjës së bashkimit në BE.  Kështu që, qyteti holandez Leuvarden dhe kryeqyteti i Maltës - Valeta e morën titullin kryeqendra evropiane të kulturës për vitin 2018. 

më shumë...

 

E premte, 20 tetor 2017

TRE FINALISTË PËR ÇMIMIN E FILMIT "LUKS" 

Parlamenti evropian edhe këtë vit tradicionalisht do ta ndajë çmimin "Luks" për film më mirë evropian në të cilin vihen në sfidë paragjykimet tona dhe ngrihen çështje për identitetin evropian. 

më shumë...