Aktivitete


E premte, 21 dhjetor 2012

KRYETARI VELJANOSKI E MIRËPRITI MINISTRIN E PUNËVE TË JASHTME TË REPUBLIKËS SË TURQISË, Z. AHMET DAVUTOGLLU

Në takimin të dy palët theksuan marrëdhëniet shumë të zhvilluara miqësore ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Turqisë, duke riafirmuar interesin e ndërsjellë që ky bashkëpunim të zhvillohet edhe më tutje.

më shumë...E premte, 14 dhjetor 2012

MBLEDHJA E TRIDHJETË E KOMISIONIT PËR ÇËSHTJE EVROPIANE

Komisioni për Çështje Evropiane i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në mbledhjen e 30-të që u mbajt dje, në lexim të parë shqyrtoi Propozim-ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për sigurim të detyrueshëm pensional me financim kapital

më shumë...E premte, 14 dhjetor 2012

MBLEDHJA E NJËZETENËNTË E KOMISIONIT PËR PUNË DHE POLITIKË SOCIALE

Komisioni për Punë dhe Politikë Sociale i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në Mbledhjen e njëzetenëntë, të mbajtur më 12 dhjetor 2012, si trup punues amë, shqyrtoi:

më shumë...E premte, 14 dhjetor 2012

MBLEDHJA E DYZETEDYTË E KOMISIONIT PËR TRANSPORT, LIDHJE DHE EKOLOGJI

Komisioni për Transport, Lidhje dhe Ekologji i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, si trup punues amë, në Mbledhjen e dyzetedytë, të mbajtur më 12 dhjetor 2012, shqyrtoi Propozim-ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për rrugë publike, me procedurë të shkurtuar

më shumë...E enjte, 14 dhjetor 2012

MBLEDHJA E DYZETË E KOMISIONIT PËR SISTEM POLITIK DHE MARRËDHËNIE NDËRMJET BASHKËSIVE

Komisioni për Sistem Politik dhe Marrëdhënie ndërmjet Bashkësive i Kuvendit të Republikë së Maqedonisë, në mbledhjen e 40-të dhe në vazhdimin e saj të parë, të mbajtur më 11 dhe 12 dhjetor 2012, në lexim të dytë shqyrtoi:

më shumë...E premte, 21 dhjetor 2012

MBLEDHJA E DYZETETETË E KOMISIONIT PËR FINANCIM DHE BUXHET

Komisioni për Financim dhe Buxhet i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në mbledhjen e dyzetetetë, të mbajtur më 19 dhjetor 2012, si trup punues amë e shqyrtoi Propozim-ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për letra me vlerë (në lexim të parë). 

më shumë...E mërkurë, 12 dhjetor 2012

ATË QË E DHURON KIRO URDIN ËSHTË PROJEKT MULTIMEDIAL ME MESAZH TË FUQISHËM TË RUHET NËNA NATYRË

Kryetarja e Grupit parlamentar të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë për bashkëpunim me Parlamentin Republikës Popullore të Kinës, znj.Sillvana Boneva dhe anëtarët, ishin të pranishëm në ceremoninë të cilën Ambasada kineze në Republikën e Maqedonisë e organizoi me rastin e ndarjes së çmimit të skenaristit dhe regjiserit Kiro Urdin, në Festivalin ndërkombëtar filmik për botën dhe natyrën shtazore, të mbajtur në gusht 2012 në Jaan, Republika Popullore e Kinës. 

më shumë...E martë, 11 dhjetor 2012

DEPUTETJA LILJANA POPOVSKA NË KONFERENCËN RAJONALE NË VJENË

Kryetarja e Komisionit për Mundësi të Barabarta të Grave dhe Burrave dhe anëtare e Kryesisë së Klubit të deputeteve të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, znj.Liljana Popovska, merr pjesë në seminarin rajonal dyditor për përforcimin e rajonit të OSBE-së, që mbahet në Vjenë, Austri.

më shumë...E premte, 14 dhjetor 2012

DEBAT PUBLIK PËR PËRKUJDESJE DHE TRAJTIM MË TË MIRË TË PERSONAVE QË JETOJNË ME HIV-PJHHIV NË MAQEDONI

Komisioni për Mundësi të Barabarta të Grave dhe Burrave, Komisioni për Shëndetësi të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë dhe Grupi parlamentar ndërpartiak për HIV në bashkëpunim me Asociacionin për edukim shëndetësore dhe hulumtim H.E.R.A., Grupi punues i personave që jetojnë me HIV "Të bashkuar më të fuqishëm" dhe Instituti demokratik nacional, mbajtën debat publik me temë: "Si të arrijmë përkujdesje dhe trajtim më të mirë për personat që jetojnë me HIV-PJHHIV në Maqedoni". 

më shumë...E premte, 14 dhjetor 2012, Zagreb

PJESËMARRJA E Z.VLLADIMIR GJORGJEV DHE Z.HAJRULLA MISINI NË KONFERENCËN PARLAMENTARE RAJONALE TË KOMISIONEVE PËR MBROJTJE DHE SIGURI

Në Konferencën, në të cilën marrin pjesë parlamentarë-anëtarë të komisioneve për mbrojtje të Maqedonisë, Bosnjës dhe Hercegovinë, Malit të Zi, Shqipërisë, Kroacisë dhe Turqisë, u diskutua për zhvillimin e kontrollit parlamentar në sektorin e sigurisë të shteteve, me ç'rast fjalim mbajti edhe kryetari i Kuvendit të Kroacisë, z.Josip Leko

më shumë...E martë, 11 dhjetor 2012

BOTIMI FESTIV I BULETINIT TË KPP RM-BE

Në vigjilje të jubileut të tretë, doli botimi festiv i Buletinit të Komitetit të Përzier Parlamentar - Republika e Maqedonisë dhe Bashkimi Evropian. Me atë rast, bashkëkryesuesi Kenan Hasipi u dërgoi urime kolegëve të tij eurodeputetë me dëshira të sinqerta për festat, shëndet të mirë dhe sukses në planin personal dhe profesional.  Në urimin, bashkëkryesuesi Hasipi thekson se edhe krahas të gjitha sfidave dhe fatkeqësive, Kuvendi i Republikës së Maqedonisë mbetet në qëndrimin për të punuar për ardhmërinë e shtetit dhe në atë drejtim, kërkoi mbështetje të sinqertë nga kolegët eurodeputetë, por edhe nga të gjithë kolegët nga parlamenti evropian. Në fund z.  Hasipi konkludoi se Republika e Maqedonisë me mund dhe me durim i realizoi detyrat, obligimet dhe kriteret e dhënë, dhe se është koha që Bashkimi Evropian të shkojë një hap para dhe t'i vlerësojë përpjekjet e mëdha të cilat Republika e Maqedonisë i ka bërë vitet e kaluara dhe përfundimisht ta hap ardhmërinë e vërtetë evropiane për qytetarët. 

më shumë...E hënë, 10 dhjetor 2012

SEANCA PLENARE E PARLAMENTIT EVROPIAN

Nga 10 deri 13 dhjetor në Strazburg, Parlamenti Evropian do të mbajë seancë plenare, në të cilën do të diskutohet për prioritetet e samitit të ardhshëm të Këshillit Evropian, që do të mbahet më 13 dhe 14 dhjetor.

më shumë...E martë, 11 dhjetor 2012

MBLEDHJA E NJËZETË E KOMISIONIT PËR ÇËSHTJE EKONOMIKE

Komisioni për Çështje Ekonomike i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, në mbledhjen e djeshme të 20-të, si trup punues amë, në lexim të dytë e shqyrtoi Propozim-ligjin për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit për shoqëri tregtare

më shumë...E shtunë, 24 nëntor 2012

KONFERENCA NDËRKOMBËTARE PËR PROJEKTIN "GRATË NË ZHVILLIMIN RURAL, SEE WORD"

Komisioni për Mundësi të Barabarta të Grave dhe Burrave i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë në bashkëpunim me Komisionin për Barazi Gjinore të Parlamentit të Republikës së Kroacisë dhe GTF - Qendra rajonale për barazi gjinore, dje mbajti Konferencë ndërkombëtare për projektin "Gratë në zhvillimin rural, SEE Word". 

më shumë...E martë, 20 nëntor 2012, Montre, Zvicër

PJESËMARRJA E DEPUTETIT XHEVAT ADEMI NË ASAMBLENË E 25-të RAJONALE - EVROPA NË APF

Deputeti Xhevat Ademi, nënkryetar i parë i Seksionit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë në Asamblenë Parlamentare të Frakofonisë (APF), merr pjesë në Asamblenë e 25-të  Rajonale - Evropa në APF, që mbahet nga 19 deri 22 nëntor 2012 në Montre, Konfederata Zvicerane. Në këtë mbledhje marrin pjesë përfaqësues nga 18 seksione anëtare të Rajonit Evropa në APF.

më shumë...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 21
  •                       
Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.