Pratenichki sostav
 
Пратенички состав     

ОЛИВЕР ШАМБЕВСКИ
   
  


Член на ВМРО-ДПМНЕ. Роден на 23 јануари 1973 година во Скопје. Македонец. Професор по македонска книжевност.       
    
Активности во Собранието

  • Совет на Собранискиот канал, член
  • Анкетна комисија за утврдување на околностите за загинувањето на претседателот на Република Македонијиа Борис Трајковски, член
  • Комисија за надворешна политика, член
  • Комисија за надзор над спроведувањето на мерките за следење на комуникациите од страна на Министерството за внатрешни работи и од Министерството за одбрана, член
  • Комисија за култура, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија, претседател
  • Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Канада, член