ОФИЦИЈАЛЕН ПРЕЧЕК НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ ВО АБУ ДАБИ...

Понеделник, 15 ноември 2021

ОФИЦИЈАЛЕН ПРЕЧЕК НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ ВО АБУ ДАБИ

Во рамките на првата официјална посета на Обединетите Арапски Емирати на претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери и Делегацијата во состав: Хусни Исмаили, претседател на Пратеничката група на Собранието за соработка со парламентите на земјите од Блискиот Исток и Арапскиот Залив, Дарко Каевски и Бедри Фазли, членови, беше организиран официјален пречек од страна на г. Сакр Ал-Гобаш, спикер на Федералниот национален совет на Обединетите Арапски Емирати.

Прочитај повеќе

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО МИНИСТЕРОТ ПЕЛЕШИ...

Петок, 5 ноември 2021

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО МИНИСТЕРОТ ПЕЛЕШИ

Денеска, претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, г. Талат Џафери, оствари билатерална средба со министерот за одбрана на Република Албанија. г. Нико Пелеши.

Прочитај повеќе

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ЕВРОПРАТЕНИКОТ РОЈТЕН...

Среда, 3 ноември 2021

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ЕВРОПРАТЕНИКОТ РОЈТЕН

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, денеска оствари средба со европратеникот Тијс Ројтен, кој престојува во работна посета на Република Северна Македонија.

Прочитај повеќе

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ШПАНСКИОТ АМБАСАДОР ГАРСИ...

Вторник, 2 ноември 2021 година

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ШПАНСКИОТ АМБАСАДОР ГАРСИЈА

Претседателот Џафери, изразувајќи задоволство за средбата, ја поздрави досегашната соработка со Амбасадата на Кралството Шпанија во Скопје и му посака успешна работа за време на неговиот мандат. Тој ги констатираше пријателските односи меѓу двете земји и изрази надеж дека посакуваната динамика на средби на парламентарно ниво ќе добие на интензитет во иднина. 

Прочитај повеќе

Претседателот Џафери официјално го прими Извештајот за напр...

Понеделник, 25 октомври 2021

Претседателот Џафери официјално го прими Извештајот за напредокот од Европската комисија

Денеска, амбасадорот на Европската Унија официјално го предаде Извештајот за напредокот на државата од Европската комисија на претседателот на Собранието на Република Северна Македонија. Средбата се одржа денеска заради службено отсуство на претседателот Џафери, којшто учествуваше на Конференцијата на претседатели на парламенти на земјите членки на Советот на Европа во Атина.

Прочитај повеќе

Историска средба на претседателот Џафери со Константинос Та...

Петок, 22 октомври 2021

Историска средба на претседателот Џафери со Константинос Тасулас

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, се сретна со Претседателот на Парламентот на Република Грција, Константинос Тасулас, на маргините на Конференцијата на претседатели на парламенти на земјите членки на Советот на Европа, која на 21 и 22 октомври се одржува во Атина.

Прочитај повеќе

Средба на претседателот Џафери со потпретседателката Џонсон...

Четврток, 21 октомври 2021

Средба на претседателот Џафери со потпретседателката Џонсон Форнаве

Во рамките на Европската конференција на претседатели на парламенти на земјите членки на Советот на Европа, која се одржува во Атина, Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, се сретна со потпретседателката на шведскиот Риксдаг, Лота Џонсон Форнаве.

Прочитај повеќе

Средба на претседателот Џафери со претседателката Никола...

Четврток, 21 октомври 2021

Средба на претседателот Џафери со претседателката Никола

За време на Европската конференција на претседатели на парламенти, Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери и новоизбраната Претседателка на Собранието на Република Албанија, Линдита Никола, остварија протоколарна средба.

Прочитај повеќе

Отворање на Конференцијата на претседатели на парламенти во...

Четврток, 21 октомври 2021

Отворање на Конференцијата на претседатели на парламенти во Атина

Европската конференција на претседатели на парламенти која се одржува во Атина на 21 и 22 октомври, во организација на грчкиот парламент и Парламентарното собрание на Советот на Европа, на која учествува Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, г. Талат Џафери, ја отворија Претседателот на грчкиот парламент, г. Тасулас, Претседателот на Парламентарното собрание на Советот на Европа, г. Даемс и генералната секретарка на Советот на Европа, г-ѓа Пејчиновиќ Буриќ.

Прочитај повеќе

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО Н.Е. ВЕРОНИК УЛМАН МАРТИ...

Четврток, 14 октомври 2021 година

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО Н.Е. ВЕРОНИК УЛМАН МАРТИ

Тој истакна дека двете земји ги поврзува искрено пријателство, засновано на соработка и меѓусебно почитување. „Во Швајцарската Конфедерација, потенцираше претседателот Џафери, Северна Македонија гледа голем и искрен сојузник во процесот на остварување на надворешнополитичките приоритети на земјата.“ 
Прочитај повеќе
123...13              
Click