Пратеници

 

 

 

 

 

БЕРАТ АЈДАРИ


Член на ДУИ. Роден на 10.2.1981 во с. Слупчане, Липково. Албанец. Универзитет на Југоисточна Европа - Тетово.

 

Активности во Собранието:

 • Комитет за односи меѓу заедниците, член
 • Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство, член
 • Комисија за транспорт, врски и екологија, член
 • Комисија за здравство, член
 • Комисија за уставни прашања, заменик-член
 • Комисија за прашања на изборите и именувањата, заменик-член
 • Комисија за труд и социјална политика, заменик-член
 • Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Организацијата за безбедност и соработка во Европа (ПС ОБСЕ), заменик-член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација, претседател
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Јапонија, член
 • Пратеничка група на Собранието на Република Северна Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија, член


Е-пошта:
B.Ajdari2@sobranie.mk

Click